6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaVâlcea: Dosar penal pentru o societate de dezmembrări auto

Vâlcea: Dosar penal pentru o societate de dezmembrări auto

Polițiștii Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, în baza unui plan de acțiune, au efectuat verificări la o societate care desfășoară activități de dezmembrare și valorificare a autovehiculelor scoase din uz și a pieselor rezultate din acestea, din orașul Călimănești.

În urma controlului efectuat la punctul de lucru al societății a fost descoperită o cantitate de 245 litri de ulei de motor uzat,100 litri antigel și 100 litri de lichid frână, toate introduse în recipiente din plastic și tablă neetichetate, provenite de la autovehicule scoase din uz din ultimul an, pentru care administratorul societății nu a procedat la predarea și eliminarea în totalitate a acesteia către o firmă autorizată, depășind astfel cantitatea maximă autorizată pe an, conform autorizației de mediu.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “Neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri. Întreaga cantitate de 445 litri de ulei uzat de motor, antigel și lichid frână a fost ridicată în vedere continuării cercetărilor.

Acțiunile de genul vor fi efectuate și în perioada următoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS