20.7 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalRazii printre bicicliștii vâlceni

Razii printre bicicliștii vâlceni

Ieri, s-au desfăşurat razii în tot județul Vâlcea, pentru conștientizarea participanților la trafic în calitate de bicicliști cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea normelor rutiere.

Obiectivul principal al acţiunii a fost impunerea respectării normelor rutiere de către bicicliști, urmărindu-se, totodată şi sancţionarea celorlalţi participanţi la trafic, depistaţi că se abat de la respectarea prevederilor legale.

Astfel, atât pe drumurile naționale, cât și în municipii și localități din mediu rural, polițiștii vâlceni au organizat mai multe filtre rutiere, cu scopul de a atrage atenția participanților la trafic, în special bicicliștilor, cu privire la comportamentul în trafic.

În cadrul acţiunii, într-o singură zi au fost aplicate 156 de sancţiuni contravenţionale, din care pentru nerespectarea normelor privind circulația bicicletelor pe drumurile publice au fost sancționate 62 de persoane.

De asemenea, au fost reţinute 7 permise de conducere şi au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.

Recomandări

Polițiștii reamintesc persoanelor care se deplasează cu bicicleta:

  • Echipați-vă corespunzător și respectați regulile de circulație atât pentru siguranța dumneavoastră cât și a celorlalți participanți la trafic.
  • Nu circulați cu bicicleta dacă vă aflați sub influența băuturilor alcoolice.
  • Este necesar ca bicicleta să aibă în dotare un dispozitiv de frânare eficace, cu sistem adecvat, funcțional, de direcție și cu sistem de avertizare sonoră.
  • De asemenea, bicicleta trebuie să fie echipată, pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, în față, cu lumină de culoare albă sau galbenă, iar în spate, cu lumină de culoare roșie și cu cel puțin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, vizibil, de aceeași culoare.
  • Totodată, trebuie dotată cu elemente sau dispozitive fluorescent-reflectorizante, amplasate pe roți, care, în mișcare, formează un cerc continuu.
  • Pentru un plus de siguranță, le recomandăm bicicliștilor să poarte cască de protecție omologată, iar, în mod obligatoriu, pentru a putea fi observați de ceilalți participanți la trafic, să poarte îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante mai ales pe timp de vreme rea sau pe timpul nopții.
  • Înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, reduceți viteza, asigurați-vă temeinic și acordați prioritate de trecere celorlalți participanți la trafic.
  • Asigurați-vă temeinic înainte de efectuarea oricărei manevre în trafic.
  • Circulați cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când vă deplasați în grup, numai în coloană, câte unul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS