10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCinci vâlceni, cercetați penal după ce au condus băuți și fără permis

Cinci vâlceni, cercetați penal după ce au condus băuți și fără permis

Polițiștii Serviciului Rutier Vâlcea au depistat în trafic un bărbat care ar fi condus un autotursim în localitatea Budești, fără a deține permis de conducere.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În cauză a fost întocmit un dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Sub influența băuturilor alcoolice

Polițiștii din Bălcești, Boișoara și Perișani au identificat în trafic 2 persoane de sex masculin, de 48 și 23 de ani, din județele Vâlcea și Sibiu, în timp ce ar fi condus pe drumurile publice 2 autovehicule fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării acestora cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,98 mg/l, respectiv 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind conduși la spital pentru recoltarea de probe de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Au fost înregistrate 2 dosare penale în care se efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

Sub influența substanțelor psihoactive

Ieri, polițiștii au oprit pentru control 2 bărbați de 38, respectiv 31 de ani, ambii din Râmnicu Vâlcea, care ar fi condus 2 autovehicule în municipiu sub influența substanțelor psihoactive.

Din verificările efectuate a rezultat că unul dintre aceștia avea dreptul de a conduce pe drumurile publice suspendat, iar în urma testării acestora cu aparatul Drugtest, a rezultat prezența substanțelor psihoactive, motiv pentru care au fost conduși la spital pentru recoltarea de probe de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a substanțelor psihoactive în organism.

Polițiștii Biroului Rutier Râmnicu Vâlcea au întocmit 2 dosare penale în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS