24 C
Craiova
joi, 18 august, 2022
Știri de ultima orăLocalPrimărie din Vâlcea, datoare la lăutari

Primărie din Vâlcea, datoare la lăutari

O primărie din Vâlcea a scos la licitație microbuzele școlare pentru a plăti lăutarii. Instituția trebuie să le dea jumătate de milion de lei. Lăutarii au cântat la o sărbătoare a localității și nu și-au primit onorariul, așa că și-au cerut drepturile în instanță și au câștigat.

Totul a început în 2013, când primăria comunei Scutești din județul Vâlcea a organizat zilele comunei și a invitat mai mulți artiști să cânte la eveniment. Printre aceștia s-a numărat și o formație din Satu Mare, căreia primăria nu i-a plătit onorariul.

Datoria primăriei se ridică la 520.000 de lei

Formația a dat municipalitatea în judecată și a avut câștig de cauză. Acum, datoria primăriei se ridică la 520.000 de lei, bani pe care nu îi are, conform Digi24.

Primăria a propus plata eșalonată, dar formația a refuzat această variantă și a cerut să primească toți banii cuveniți.

Executorul judecătoresc a scos la licitație două autobuze școlare

În aceste condiții, executorul judecătoresc a scos la licitație mai multe bunuri ale primăriei Scutești, inclusiv două autobuze școlare.

Acum, cei 140 de elevi din comună sunt nevoiți să meargă pe jos la școală. Mai mulți părinți nemulțumiți de acest lucru au mers la primar și au amenințat că-și vor muta copiii la școlile din localitățile vecine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS