32.9 C
Craiova
marți, 5 iulie, 2022
In curand, Gazeta de Sud, intr-un nou format! Urmareste-ne in fiecare zi si fii primul care afla noutatile!
Știri de ultima orăLocalVâlcea: În zona Feţeni a început cadastrarea gratuită a terenurilor

Vâlcea: În zona Feţeni a început cadastrarea gratuită a terenurilor

Primăria Râmnicu Vâlcea a demarat cadastrarea gratuită în zona Fețeni. În cadrul Programului Naţional de Cadastru şi Carte Funciară prin care municipiului Râmnicu Vâlcea i se alocă suma de 160.000 de lei pentru finanţarea lucrărilor de înregistrare sistematică, această procedură se va aplica pentru trei sectoare cadastrale din zona Feţeni.

Astfel, proprietarii de terenuri din sectoarele 39, 40 şi 41 beneficiază de înregistrare gratuită în cadastru şi în cartea funciară prin intermediul expertului în cadastru desemnat de municipalitate în acest scop, ing. Mărgineanu Aurelian Laurenţiu. Acesta va fi disponibil la biroul său din cadrul Depozitului Ecologic Feţeni în fiecare sâmbătă, între orele 9.00 – 12.00. Pentru informaţii sunați şi la numărul de telefon 0741537594.

În vederea cadastrării gratuite, cei aproximativ 470 de proprietari identificaţi din zonă vor trebui să prezinte copii ale documentelor de proprietate pentru terenurile pe care le deţin şi, după caz, să permită accesul specialistului pentru identificarea precisă a limitelor de proprietate.

Activitatea în teren a expertului în cadastru se va încheia la 1 septembrie, urmând ca până în 20 ianuarie 2023 să se finalizeze procedura de înscriere în cartea funciară. Alte sectoare avute în vedere de Primăria municipiului pentru cadastrare gratuită în cursul acestui an sunt cele din zonele Căzăneşti şi Copăcelu, activitatea urmând să demareze în funcţie de alocările de la bugetul central.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS