15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAşezare romană, descoperită de arheologi în judeţul Vâlcea

Aşezare romană, descoperită de arheologi în judeţul Vâlcea

O aşezare romană a fost descoperită de către arheologi în judeţul Vâlcea, săpăturile scoţând la lumină fragmente ceramice şi dovezi ale construcţiilor temporare din lemn, care erau folosite de către soldaţi ca puncte de supraveghere.

Descoperirea arheologică a fost făcută la graniţa dintre municipiul Râmnicu Vâlcea şi localitatea Mihăeşti de către angajaţii Muzeului de Istorie, relatează News.ro.

A fost găsită o veche aşezare a trupelor auxiliare ale Imperiului Roman

Potrivit directorului Muzeului judeţean Vâlcea, Claudiu Tulugea, a fost găsită o veche aşezare a trupelor auxiliare ale Imperiului Roman, aşa numitele cohorte.

„Sunt descoperite la ora actuală 16 complexuri, gropi menajere, locuinţe… Cert este că aşezarea a dăinuit undeva între anii 102 şi 105, pentru că aici era un punct strategic care făcea legătura cu depresiunea Horezu. După anul 105 începe al doilea război daco-roman şi toată aşezarea este cucerită şi romanii se retrag din zona aceasta”, a explicat Tulugea.

Aşezarea descoperită recent era legată de centrul de putere de la Buridava romană şi reconfirmă faptul că în zonă există urme ale civilizaţiei romane, precizează autorităţile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS