14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocal10 oameni ai străzii s-au adăpostit de ger la Centrul Social de Urgenţă ”Ioana” Vâlcea

10 oameni ai străzii s-au adăpostit de ger la Centrul Social de Urgenţă ”Ioana” Vâlcea

Vremea rece din ultima perioadă i-a făcut pe mai mulţi oameni ai străzii să caute adăpost la Centrul Social de Urgenţă ”Ioana”, ce funcţionează în subordinea Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea.

La acest moment, 10 persoane – 9 bărbaţi şi o femeie – cu vârste cuprinse între 25 şi 67 de ani sunt găzduite de structura din cartierul ”1 Mai”. Aceștia au beneficiat:

  • cazare,
  • trei mese în fiecare zi,
  • consultaţii medicale, psihologice şi de asistenţă în vederea identificării unor rude,
  • găsirii unui loc de muncă sau întocmirii de documente.

Pandemia de coronavirus a impus condiţionări suplimentare pentru beneficiarii CSU ”Ioana”, astfel că, odată admise în centru, persoanele fără adăpost intră în izolare pentru 14 zile şi li se face un test PCR pentru a preveni transmiterea Covid-19; ulterior, conform procedurilor stabilite pentru instituţiile sociale, cei găzduiţi aici sunt testaţi gratuit pentru identificarea coronavirusului de două ori pe săptămână.

În cursul anului 2020, 45 de persoane (venite din proprie iniţiativă, aduse de Poliţia municipiului ori de Poliţia Locală sau trimise de U.P.U. din cadrul Spitalului Judeţean) au beneficiat, pe diverse perioade de timp, de cazare în Centrul Social de Urgenţă ”Ioana”, alte peste o sută primind doar sprijin medical, psihologic, juridic sau socio-profesional pentru depăşirea unor momente dificile din viaţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS