10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlcea: Se redeschid restaurantele și cafenele

Vâlcea: Se redeschid restaurantele și cafenele

Prefectura Vâlcea a anunțat că începând de mâine, ora 00:00, în tot județul va fi permisă reluarea activității restaurantelor și cafenelelor situate la interior, în limita a 30% din capacitatea spațiului și în intervalul orar 6.00 – 23.00.

Hotărârea a fost luată astăzi, 28 decembrie, în ședință extraordinară a  Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Vâlcea, convocată de prefectul Sebastian Fârtat ca urmare a înregistrării în județ a unei rate de incidență cumulată în ultimele 14 zile de 1,55/1.000 de locuitori.  

De asemenea, începând de mâine, se permite și reluarea activității restaurantelor și cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unități de cazare, în intervalul orar 6.00 – 23.00 și fără a depăși 30% din capacitate. Se redeschid, tot în limita a 30% din capacitate, operatorii economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc. În cazul acestora, programul de funcționare este în intervalul orar 5.00 – 21.00.

Totodată, vor fi permise, în limita a 30% din capacitate, și activitățile din cadrul cinematografelor și instituțiilor de spectacole și/sau concerte din tot județul.

În ceea ce privește organizarea și desfășurarea de reuniuni și petreceri cu prilejul sărbătorilor sau aniversărilor, potrivit hotărârii adoptate, acestea sunt în continuare interzise în toate spațiile publice și /sau private deschise și închise.

Menționăm, de asemenea, că rămân în vigoare măsurile prevăzute în H.G. nr. 1065/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, respectiv obligativitatea purtării măștii de protecției atât în spațiile deschise cât și în cele închise, interzicerea deplasărilor în intervalul orar 23:00 – 05:00, cu excepția urgențelor și a deplasărilor la și de la locul de muncă (cu declarație sau adeverință de la angajator), interzicerea constituirii de grupuri mai mari de 6 persoane care nu fac parte din aceeași familie, precum și respectarea cu strictețe a normelor de protecție individuală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS