8 C
Craiova
sâmbătă, 28 noiembrie, 2020
Știri de ultima oră Local Iluminat inteligent şi autobuze smart în Râmnicu Vâlcea

Iluminat inteligent şi autobuze smart în Râmnicu Vâlcea

Primăria Râmnicu Vâlcea are în implementare proiecte care vizează reducerea birocraţiei prin soluţii informatice, iluminatul inteligent, dar şi achiziționarea de autobuze smart.

În prezent, mai multe proiecte din categoria smart-city se află în implementare, toate beneficiind de finanţare europeană. Proiectul Soluţii informatice integrate pentru simplificarea procedurilor on-line şi reducerea birocraţiei, cu o valoare a finanţării nerambursabile de aproape 622.000 Euro, cuprinde mai multe direcţii de acţiune printre care configurarea unei soluţii integrate de interacţiune a cetăţeanului cu administraţia locală prin amplasarea unui terminal de tip self-service (în curs de montare în pasajul pietonal subteran ”Cozia”), echipament ce va permite iniţierea de demersuri administrative inclusiv prin ataşarea de documente scanate şi efectuarea de plăţi cu cardul pentru toate categoriile de sume datorate bugetului local: impozite şi taxe locale, chirii, redevenţe concesiuni, amenzi; o altă componentă a proiectului o reprezintă digitalizarea întregii arhive fizice a Primăriei prin transformarea documentelor pe hârtie în documente electronice.

Un alt proiect în curs de implementare este Simplificarea procedurilor administrative şi elaborarea Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană şi a Planului de Mobilitate Urbană Durabilă la nivelul Municipiului Râmnicu Vâlcea, finanţat cu peste 600.000 Euro, care va pune la dispoziţia cetăţeanului o aplicaţie de gestiune integrată a comunicării cu administraţia locală prin care se vor putea derula schimburi electronice de documente, completarea de formulare online şi furnizarea de notificări automate în mai multe domenii de interes: dosare de locuinţe sociale şi pentru tineret, ordine şi siguranţă publică, disciplina în construcţii, activităţi comerciale, ocuparea domeniului public, permise de liberă trecere etc.

Transportul în comun

În domeniul transportului în comun, prin proiectul Modernizarea staţiilor de îmbarcare/debarcare, echiparea mijloacelor de transport în comun şi dezvoltarea unui centru utilat cu un sistem de management al traficului general, ce beneficiază de o finanţare nerambursabilă de peste 10 milioane de Euro, se urmăreşte modernizarea a 90 de staţii de călători prin instalarea de panouri de informare şi de automate de vânzare a biletelor, extinderea soluţiei de e-Ticketing existente, modernizarea a 19 intersecţii rutiere şi a trecerilor de pietoni prin semaforizare adaptivă în vederea prioritizării transportului public şi implementarea unui centru de comandă şi dispecerat în vederea coordonării serviciilor de transport în oraş.

De asemenea, proiectul Reabilitare iluminat public în Municipiul Ramnicu Valcea, inclusiv realizarea unei canalizaţii subterane noi aferente reţelelor electrice şi de telecomunicaţii, cu o valoare nerambursabilă de 4,5 mil. Euro, are o importantă componentă smart prin implementarea sistemului de dimming şi tele-gestiune prin care, în orele de noapte cu trafic redus, se realizează o scădere a nivelului de iluminare şi, implicit, o reducere a consumului şi cheltuielilor cu energia electrică pentru iluminat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Craiovenii pot aprinde iluminatul festiv în două ore

Astăzi, la orele 18.00, Primăria Craiova va porni iluminatul festiv de sărbători. Craiovenii sunt invitați să aprindă chiar ei iluminatul festiv, de pe pagina de internet a Primăriei Craiova.

ȘTIRI GdS

Femeie lovită pe trecerea de pietoni de un șofer...

O femeie de 44 de ani din Craiova a ajuns la spital după ce a fost accidentată de o mașină pe o...

Amendați de Garda de Mediu pentru arderea deșeurilor

Garda de Mediu a depistat mai multe persoane fizice și juridice care ardeau deșeuri. Acestea au fost amnedate Ca...
00:00:26

Craiova poluată: Termo spune că fumul iese pe coș...

Mai mulți craioveni s-au mobilizat și au trimis pe adresa redacției imagini și clipuri legate de poluarea din ultima perioadă.

Craiova poluată: După ce a zis ca nu a...

După ce joi comisarul șef al Gărzii de Mediu Dolj a spus că reprezentantul instituției pe care o conduce „nu a găsit...

Restricții de circulație în Craiova, pentru predarea buletinelor de...

Primăria Craiova a anunţat că, începând cu data de 6 decembrie, ora 18.00, până pe data de 7 decembrie, ora 8.00, se închide...

Pompierii doljeni au intervenit la mai multe incendii

În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj au fost solicitate...