-2 C
Craiova
marți, 24 noiembrie, 2020
Știri de ultima oră Local Vâlcea: Acțiuni de prevenire și limitarea infectării cu SARS-COV-2

Vâlcea: Acțiuni de prevenire și limitarea infectării cu SARS-COV-2

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au continuat, în perioada 23-25 septembrie, activitățile de informare și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști, jandarmi, pompieri militari, polițiști locali și reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții de control au desfășurat activități de verificare privind respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Respectarea de către cetățeni a măsurilor de protecție sanitară și a celor privind distanțarea fizică au reprezentat obiectivul acțiunilor desfășurate.

Au fost verificate 448 de societăți comerciale/terase/restaurante și alte medii de interes cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, fiind aplicată o sancțiune de 10.000 de lei, pentru fapte de natură economică.

De asemenea, acțiunile au inclus verificări în mijloacele de transport și mijloacele de transport în comun fiind controlate 352 mijloace de transport.

Au fost legitimate și verificate peste 7.000 de  persoane, iar ca urmare a nerespectării măsurilor de protecție individuală și celor de izolare au fost aplicate 275 de sancțiuni contravenționale, cuantumul lor fiind de  peste 18.000 de lei.

Cetățenii trebuie să păstreze:

  • distanțarea fizică,
  • să poarte masca de protecție,
  • să respecte modul de organizare a evenimentelor şi numărul de persoane permis de normele legale,
  • să nu se expună la riscuri.

De asemenea, recomandăm cetățenilor să poarte masca de protecție în mijloacele de transport, în magazine și celelalte spații unde este obligatoriu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Elon Musk, lider în topul Bloomberg al miliardarilor

Antreprenorul Elon Musk, de 49 de ani,...

ȘTIRI GdS

Olt: Acțiuni pentru verficarea măsurilor anti-COVID

Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, sub autoritatea Instituției Prefectului,  Inspectoratul de Poliție Județean Olt, cu suportul Jandarmeriei, Inspectoratului...

42 de focare de coronavirus în Vâlcea

Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a anunțat că, de la începutul pandemiei și până în prezent, au fost confirmate 7.406 de cazuri...

Dolj: Grup infracțional specializat în trafic de persoane și...

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova și procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Craiova, cu sprijinul Eurojust, au destructurat, în perioada...

Cod galben de ceață în județul Gorj

Administrația Națională de Meteorologie a aemis o avertizatre de Cod galben de ceață, până la ora 11.00, pentru județul Gorj.

Demisii în Consiliul Județean Dolj. Unde se duc Oana...

Demisii în Consiliul Județean Dolj. Unde se duc Oana Bică și Cosmin Durle după ce au renunțat la mandatele de consilieri județeni.

Învestirea în funcție a Olguței Vasilescu, atacată la tribunal

În data de 13 noiembrie, înaintea unei ședințe a Consiliului Local Craiova care nu a mai avut loc din lipsă de cvorum, Olguța Vasilescu a primit lenta (eșarfa tricoloră) de la secretarul general al primăriei. Ea depusese jurământul anterior, în fața unui judecător delegat.