5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocal56 de focare de SARS-CoV-2 în Vâlcea

56 de focare de SARS-CoV-2 în Vâlcea

Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a anunțat că pe teritoriul județului au fost confirmate, de la începutul pandemiei și până în prezent, 3.904 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2.

În prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 177 persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea:

  • 44 sunt asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției,
  • 124  au forme medii,
  • 9 sunt internate în secția ATI.

La momentul actual, în județ, sunt active 56 de focare de SARS-CoV-2, în centre rezidențiale,  unități sanitare, la agenți economici, cluburi sportive și în cadrul instituțiilor publice.

În ultimele 24 de ore au fost internate în spitalele din Vâlcea trei persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-COV-2.

Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 2.007 din cele internate în unități sanitare de la începutul pandemiei.

În județ, în baza definiției de caz, a protocolului medical și a codului de caz atribuit de către DSP Vâlcea, până la această dată, au fost realizate 22.239 de teste.

Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore:

  • 84 de decizii de izolare,
  • 60 de decizii de carantină.

În prezent, 970 de persoane fiind carantină la domiciliu sau la locația declarată și 586 de persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS