2.4 C
Craiova
luni, 30 noiembrie, 2020
Știri de ultima oră Local 56 de focare de SARS-CoV-2 în Vâlcea

56 de focare de SARS-CoV-2 în Vâlcea

Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a anunțat că pe teritoriul județului au fost confirmate, de la începutul pandemiei și până în prezent, 3.904 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2.

În prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 177 persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea:

  • 44 sunt asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției,
  • 124  au forme medii,
  • 9 sunt internate în secția ATI.

La momentul actual, în județ, sunt active 56 de focare de SARS-CoV-2, în centre rezidențiale,  unități sanitare, la agenți economici, cluburi sportive și în cadrul instituțiilor publice.

În ultimele 24 de ore au fost internate în spitalele din Vâlcea trei persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-COV-2.

Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 2.007 din cele internate în unități sanitare de la începutul pandemiei.

În județ, în baza definiției de caz, a protocolului medical și a codului de caz atribuit de către DSP Vâlcea, până la această dată, au fost realizate 22.239 de teste.

Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore:

  • 84 de decizii de izolare,
  • 60 de decizii de carantină.

În prezent, 970 de persoane fiind carantină la domiciliu sau la locația declarată și 586 de persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Au trecut peste eșecul cu Steaua. SCMU Craiova, victorie...

Eșecul de sâmbătă, cu Steaua (2-3), se...

ȘTIRI GdS

Ce amendă a primit o craioveancă după ce s-a...

S-a certat cu prietenul și a sunat la 112. Asta a făcut o craioveancă de 29 de ani. Femeia s-a răzgândit imediat, însă polițiștii au depistat-o și au amendat-o.

Ludovic Orban: Pensiile speciale pentru aleşii locali vor fi...

Premierul Ludovic Orban spune că pensiile speciale pentru aleşii locali vor fi din nou amânate.

Gorjul rămâne „verde“ la rata de infectare cu Covid-19....

Gorjul rămâne „verde“ la rata de infectare cu Covid-19, potrivit raportării transmise, duminică, de Grupul de Comunicare Strategică.

Pieton accidentat mortal pe Centura de Nord a Craiovei

Pieton accidentat mortal pe Centura de Nord a Craiovei. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Peste 13.000 de români confirmați cu coronavirus, internați în...

Peste 13.000 de români confirmați cu coronavirus sunt internați în prezent în spitalele de profil din țară, informează GCS.

Ghinionul se ține scai! România a rămas fără Crina...

La ultimele teste pentru COVID-19, Crina Pintea, pivotul naționalei de handbal feminin și una dintre cele mai valoroase jucătoare tricolore, a fost...