5.8 C
Craiova
sâmbătă, 31 octombrie, 2020
Știri de ultima oră Local Vâlcea: 16 focare active de infecție cu SARS –CoV-2

Vâlcea: 16 focare active de infecție cu SARS –CoV-2

Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a anunțat că de la începutul pandemiei și până în prezent 1.919 cazuri de persoane au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2. De asemenea, au fost înregistrate și 36 de decese, toate cazurile prezentând și alte patologii asociate.

În prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 109 persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea:

  • 35 sunt asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției,
  • 69 au forme medii,
  • 5 sunt internate în secția ATI.

În ultimele 24 de ore au fost internate în spitalele din Vâlcea 4 persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2.

La momentul actual, în județul Vâlcea există 16 focare active de infecție cu SARS –CoV-2, atât în cadrul unităților sanitare (4 focare), în centre rezidențiale (2 focare), la agenți economici, cât și în cadrul cluburilor sportive (2 focare).

Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 928 din cele internate în unități sanitare de la începutul pandemiei.

În județ, în baza definiției de caz și a protocolului medical, până la această dată, au fost realizate 16.487 de teste.

În baza Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 23 de decizii de izolare și 34 de decizii de carantină, în prezent, 394 de persoane aflându-se în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 355 de persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Primele bilanţuri ale cutremurului care a afectat Turcia şi...

Un cutremur puternic, măsurând 6,7 pe scara Richter, a fost înregistrat astăzi în largul insulei grecești Samos, în Marea Egee, la o...

S-a constituit noul Consiliu Local Craiova

S-a constituit noul Consiliu Local Craiova.

Liga 3 / Universitatea II Craiova, victorioasă în Valea...

Universitatea II Craiova a „spart gheaţa“ şi a câştigat primul meci al sezonului în etapa 8. Elevii lui Ionuţ Stancu s-au impus...

Cristian și Ruse, „încoronate“ la Istanbul. Victorie în două...

Jaqueline Cristian și Gabriela Ruse au triumfat la Istanbul. Cele două românce, care s-au întâlnit și în proba de simplu, au câștigat...

66 de cazuri noi de Covid-19 în județul Gorj

În județul Gorj au fost înregistrate în ultimele 24 de ore 66 de noi cazuri de Covid-19. Situația epidemiologică,...

Liga Elitelor / Toate echipele craiovene luptă în Bănie!...

Finalul de săptămână ne aduce meciuri foarte interesante la Liga Elitelor. Pentru prima dată în acest sezon, toate echipele Craiovei evoluează acasă.