25.9 C
Craiova
vineri, 18 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Local Cinci focare de COVID-19 în județul Vâlcea

Cinci focare de COVID-19 în județul Vâlcea

Prefectura Vâlcea a anunțat că de la debutul pandemiei pe teritoriul județului au fost confirmate 646 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 195  au fost declarate vindecate, iar 18 au decedat.

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică Vâlcea, au fost înregistrate 39 de cazuri noi de infectare cu virusul SARS-CoV-2, printre persoanele depistate pozitiv în ultimele 24 de ore fiind persoane din focare existente, personal medico-sanitar din centre rezidențiale și unități sanitare.

În  prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 94 de  persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 38 sunt asimptomatice, 51 au forme forme medii și 5 pacienți sunt internați în secția ATI.

51 de decizii de izolare și carantină

În ultimele 24 de ore au fost internate în spitalele din Vâlcea două persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-COV-2.

În momentul de față, în județ, există cinci focare de COVID-19 în centrele DGASPC Vâlcea (Centrul Zătreni – 109 cazuri pozitive, Centrul Bistrița – 65 cazuri pozitive, Centrul Lungești – 21  cazuri pozitive,  Centrul Nicolae Bălcescu – 9 cazuri pozitive și Centrul Băbeni – 10 cazuri pozitive).

De asemenea, în urma diagnosticării cu virusul SARS-CoV- 2 a doi dintre angajații  Filarmonicii „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea au fost dispuse următoarele măsuri: dezinfecția spațiilor și identificarea contacților apropiați de la locul de muncă și de la domiciliu în vederea emiterii deciziilor de izolare/carantină.

Totodată, în ultimele zile a expirat perioada de carantină dispusă pentru cele două lăcașuri de cult din județ unde au fost confirmate două cazuri de persoane infectate cu COVID -19 (câte un caz în fiecare mânăstire), acestea fiind redeschise pentru vizitatori.

Numărul de teste realizate în județ în baza definiției de caz și a protocolului medical este, până la această dată, de 7.993 probe.

Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 17 de decizii de izolare și 34 de decizii de carantină. În prezent, 390 de persoane se află în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 48 de persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Danemarca impune noi restricţii din cauza coronavirusului

Danemarca extinde restricţiile antiepidemice deja în vigoare...

ȘTIRI GdS

Profesor de sport, reţinut după ce a întreţinut relaţii...

Un profesor de educaţie fizică din judeţul Tulcea a fost reţinut de poliţişti, după ce a întreţinut relaţii sexuale cu eleve în...

Jaf ca-n filme! Un hoț a coborât cu frânghia...

Doi bărbaţi au pătruns într-un apartament din sectorul 2 al Capitalei, unul dintre ei coborând în rapel de pe acoperişul blocului, au...

Virusul SARS-CoV-2 suferă mutaţii fără consecinţe notabile

În filmele cu zombi, un „mutant” este o creatură terifiantă. În realitate însă, este normal ca un virus să sufere mutaţii, iar...

Lions Club Craiova a sărbătorit 30 de ani de...

Mai mulţi voluntari au ajuns astăzi în comuna Leu pentru a sărbători 30 de ani de activitate și voluntariat a LIONS CLUB...

Craiova văzută de pe bicicletă, în Săptămâna Europeană a...

Craiova văzută de pe bicicletă, în Săptămâna Europeană a Mobilității. Evenimentul va avea loc în Bănie, în zilele de 19 și 20 septembrie.

Comisia Europeană lansează un plan de acţiune anti-rasism

Comisia Europeană a lansat astăzi un plan de acţiune pentru intensificarea eforturile de combatere a rasismului în blocul comunitar, inclusiv în instituţiile...