17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlcea: Șapte pacienți cu COVID-19, internați în spital

Vâlcea: Șapte pacienți cu COVID-19, internați în spital

Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a anunțat că, astăzi, în județ sunt internați în spital șapte pacienți diagnosticați cu noul coronavirus.

Situația epidemiologică din județa se prezintă astfel:

  • șapte persoane diagnosticate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 sunt internate în prezent în unități spitalicești dedicate din județ,
  • două persoane internate în unități sanitare din alte județe,
  • 12 persoane aflate în carantină instituționalizată,
  • 1.218  persoane aflate în izolare și monitorizare medicală la domiciliu.
  • 38 dintre persoanele diagnosticate în județ cu noul coronavirus au fost declarate vindecate și externate,
  • cinci au decedat. 

De asemenea, în această săptămână, în unitățile dedicate din județ au fost aduse șapte persoane diagnosticate pozitiv dintr-un județ limitrof, trei dintre acestea fiind internate în secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Vâlcea.

În ultimele 24 de ore, pe baza acestor criterii, din unitățile spitalicești din județ au fost externate două persoane.

Structurile Ministerului Afacerilor Interne de la nivelul județului Vâlcea continuă să acționeze integrat pentru prevenirea și combaterea răspândirii COVID-19.

În ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii vâlceni desfășurând 19 misiuni specifice pentru a se asigura că cetățenii respectă măsurile impuse în această perioadă. Au fost verificate 1.180 de persoane, fiind aplicate trei avertismente pentru nerespectarea măsurilor privind izolarea la domiciliu și trei avertismente pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală. De asemenea, au fost verificate 14 societăți comerciale cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul stării de alertă.

         

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS