8.9 C
Craiova
duminică, 25 septembrie, 2022
Știri de ultima orăLocalVâlcea: Șapte persoane, internate în spital

Vâlcea: Șapte persoane, internate în spital

Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a anunțat că, astăzi, în județ sunt șapte persoane internate în spital cu noul coronavirus. Situația epidemiologică din județul Vâlcea se prezintă astfel:

  • 30 persoane în carantină instituționalizată,
  • 1.483 persoane aflate în autoizolare la domiciliu,
  • șapte persoane diagnosticate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 internate în prezent în unități spitalicești din județ,
  • 34 dintre persoanele diagnosticate în județ cu noul coronavirus au fost declarate vindecate și externate,
  • cinci au decedat,
  • alte două persoane  se află internate în spitale din alte județe. 

De la începutul pandemiei și până în prezent, la nivelul județului, au fost efectuate aproximativ 3.500 teste, dintre care 227 în noul laborator de genetică al Spitalului Județean de Urgență Vâlcea.

Polițiștii și jandarmii vâlceni au continuat acțiunile de prevenire și combatere a răspândirii COVID-19, desfășurând în ultimele 24 de ore 47 de misiuni specifice pentru a se asigura că cetățenii respectă măsurile impuse în această perioadă. Au fost verificate 1.507 de persoane, nefiind aplicată nicio sancțiune contravențională.

Pe Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență (http://fiipregatit.ro) pot fi consultate cele 12 ghiduri pentru COVID-19, care cuprind informații utile în această perioadă despre Starea de alertă, Cumpărături, Transport în comun, Simptome, Călătorii, Interacțiunea cu Poliția, Autoizolare, Întrebări și mituri, Informare corectă etc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS