0 C
Craiova
marți, 2 martie, 2021
Știri de ultima oră Local Mai mulţi vâlceni au fost prinşi băuţi la volan

Mai mulţi vâlceni au fost prinşi băuţi la volan

Mai mulţi vâlceni au fost, în acest weekend, prinşi băuţi la volan şi poliţiştii au deschis pe numele lor dosare penale.

Polițiștii Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe DN 73C, un autoturism condus de un bărbat de 56 de ani, din Golești. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe raza orașului Ocnele Mari, un autoturism condus de un bărbat de 52 de ani, din oraș. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii din cadrul Secției 7 Rurală Măldărești au oprit, ieri, pentru control pe raza comunei Vaideeni, un autoturism condus de un bărbat de 52 de ani, din comună. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot ieri, polițiștii Serviciului Rutier au oprit pentru control pe raza comunei Cernișoara, un autoturism condus de un bărbat de 46 de ani, din comună. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii din Băile Olănești au oprit pentru control pe raza comunei Vlădești, un autoturism condus de un bărbat de 39 de ani, din comună. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bilanţul din weekend

Săptămâna trecută polițiștii rutieri vâlceni au acționat pentru reducerea riscului rutier, asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică și a reducerii numărului şi a consecințelor accidentelor rutiere grave.

Polițiștii au acționat cu echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, instalate pe autospeciale și cinemometrele portabile, model TruCAM, pentru depistarea șoferilor care depășesc viteza legală.

Pe lângă acestea, au fost utilizate și aparatele etilotest și drugtest, pentru depistarea și sancționarea celor aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Polițiștii Serviciului Rutier au organizat și desfășurat 6 acțiuni, iar în urma activităților desfășurate și a neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 135 de sancțiuni contravenționale, dintre care 122 pentru nerespectarea normelor regimului rutier, sancțiuni cu o valoare de peste 50.000 lei.

De asemenea, au fost reținute 32 de permise de conducere, 12 dintre acestea fiind reținute pentru efectuarea manevrei neregulamentare de depășire și tot 12 pentru conducerea sub influența alcoolului, iar restul de 8 pentru alte abateri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Tramvaiele noi destinate Craiovei, telenovelă fără sfârşit

Tramvaiele noi destinate Craiovei devin o telenovelă fără sfârşit. La mai bine de doi ani de când a fost lansată licitaţia, procedura a intrat în impas.

ȘTIRI GdS

Tramvaiele noi destinate Craiovei, telenovelă fără sfârşit

Tramvaiele noi destinate Craiovei devin o telenovelă fără sfârşit. La mai bine de doi ani de când a fost lansată licitaţia, procedura a intrat în impas.

Megaîntâlnire la primărie: Cine poluează Craiova?

Aerul din Craiova continuă să fie irespirabil. Craiovenii se plâng de praf, miros de cărbune, fum. Concret există poluare, dar cine sunt poluatorii? La sfârşitul...

Polaris trebuie să scape în 3 luni Târgu Jiul...

Administratorul depozitului de gunoi de la Târgu Jiu are termen trei luni de zile pentru eliminarea poluării olfactive. Este înțelegerea la care s-a ajuns...

Peste 400 de mașini sunt abandonate pe domeniul public...

Peste 400 de mașini sunt abandonate în prezent pe domeniul public din Târgu Jiu. Este vorba de mașini care nu sunt folosite de proprietarii...

CEO a ajuns pe locul al doilea în topul...

Complexul Energetic Oltenia a urcat luni pe locul al doilea în topul producătorilor de energie electrică din țară. Pe prima poziție se află de...

Medicii, prea scumpi pentru şcolile şi grădiniţele din Dolj

În plină pandemie, multe şcoli din Dolj nu au medic şcolar. Primarii spun că acum în pandemie nu au avut bani pentru a încheia...