18.4 C
Craiova
luni, 26 septembrie, 2022
Știri de ultima orăLocalMai mulţi vâlceni au fost prinşi băuţi la volan

Mai mulţi vâlceni au fost prinşi băuţi la volan

Mai mulţi vâlceni au fost, în acest weekend, prinşi băuţi la volan şi poliţiştii au deschis pe numele lor dosare penale.

Polițiștii Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe DN 73C, un autoturism condus de un bărbat de 56 de ani, din Golești. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe raza orașului Ocnele Mari, un autoturism condus de un bărbat de 52 de ani, din oraș. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii din cadrul Secției 7 Rurală Măldărești au oprit, ieri, pentru control pe raza comunei Vaideeni, un autoturism condus de un bărbat de 52 de ani, din comună. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot ieri, polițiștii Serviciului Rutier au oprit pentru control pe raza comunei Cernișoara, un autoturism condus de un bărbat de 46 de ani, din comună. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii din Băile Olănești au oprit pentru control pe raza comunei Vlădești, un autoturism condus de un bărbat de 39 de ani, din comună. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bilanţul din weekend

Săptămâna trecută polițiștii rutieri vâlceni au acționat pentru reducerea riscului rutier, asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică și a reducerii numărului şi a consecințelor accidentelor rutiere grave.

Polițiștii au acționat cu echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, instalate pe autospeciale și cinemometrele portabile, model TruCAM, pentru depistarea șoferilor care depășesc viteza legală.

Pe lângă acestea, au fost utilizate și aparatele etilotest și drugtest, pentru depistarea și sancționarea celor aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Polițiștii Serviciului Rutier au organizat și desfășurat 6 acțiuni, iar în urma activităților desfășurate și a neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 135 de sancțiuni contravenționale, dintre care 122 pentru nerespectarea normelor regimului rutier, sancțiuni cu o valoare de peste 50.000 lei.

De asemenea, au fost reținute 32 de permise de conducere, 12 dintre acestea fiind reținute pentru efectuarea manevrei neregulamentare de depășire și tot 12 pentru conducerea sub influența alcoolului, iar restul de 8 pentru alte abateri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS