17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlcea: 27 de persoane infectate cu COVID-19

Vâlcea: 27 de persoane infectate cu COVID-19

Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a anunţat că, până astăzi, pe teritoriul județului au fost confirmate 27 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19 (coronavirus).

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 23  au fost declarate vindecate și au fost externate din unitățile spitalicești, o persoana este internată în alt judet, iar alte două persoane au decedat.

În prezent, în secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Vâlcea  se află  internat un pacient confirmat cu noul coronavirus, a cărui stare de sănătate este stabilă, prezentând forme ușoare ale bolii.  În ultimele 24 de ore au fost externate două persoane.

În izolare la domiciliu se află un număr de 448 persoane, iar în centrele de carantină din județ sunt 221 persoane.

Orice persoană care se întoarce pe teritoriul României dintr-o călătorie internațională va intra în izolare la domiciliu timp de 14 zile. În situația în care la aceeași adresă locuiesc mai multe persoane împreună cu persoana întoarsă din străinătate, izolarea se aplică tuturor persoanelor, dacă nu există altă adresă la care să se poată autoizola aceasta.

 Pentru persoanele care nu au posibilitatea îndeplinirii condițiilor pentru măsura mai sus menționată sau solicită acest lucru pentru a nu își expune familia, se poate opta pentru măsura carantinei instituționalizate, în spații special destinate puse la dispoziție de autorități.

În perioada 15-17 mai a.c., polițiștii vâlcenii au continuat să acționeze în sistem integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru prevenirea și combaterea răspândirii COVID-19. 

Astfel, în contextul trecerii la starea de alertă, structurile Ministerului Afacerilor Interne de la nivelul județului Vâlcea au desfășurat 125 de misiuni specifice, obiectivul principal al acțiunilor din aceste zile fiind siguranța cetățenilor și informarea lor cu privire la noile reguli.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS