12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaVâlcea: O persoană depistată pozitiv la COVID-19

Vâlcea: O persoană depistată pozitiv la COVID-19

Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Vâlcea a anunţat că o persoană diagnosticată pozitiv la infecția cu COVID-19 s-a prezentat în urma întoarcerii din București la medicul de familie unde a fost consultată. Personalul medical a purtat echipament de protecție standard în momentul efectuării consultului medical.

În urma transmiterii rezultatului testului (pozitiv), s-au făcut recomandări către personalul medical de a rămane în izolare la domiciliu. Întrucât personalul medical este asimptomatic, până în prezent, nu s-au recoltat probe.

Din ancheta epidemiologică efectuată a rezultat faptul că persoana a purtat mască și mănuși în momentul părăsirii domiciliului și nu a avut contacți apropiaţi (persoana care a avut contact față în față cu un caz de COVID-19 la o distanță mai mică de 2 m și pe o durată de peste 15 minute).

În privința mijloacelor de transport cu care persoana diagnosticată pozitiv a călătorit, conform Hotărârii nr. 5 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea, furnizorii publici și privați de transport persoane au obligația de a lua măsuri pentru asigurarea dezinfecției, la finalizarea traseului, a habitaclului mijlocului de transport (bare, suporți de susținere, uși, scaune etc) cu dezinfectanți pe bază de alcool și clor.

Autoritățile publice au realizat,în mod repetat, dezinfecția scării unde persoana își are domiciliul.

Persoana internată și supravegheată medical are până în acest moment o evoluție favorabilă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS