12.9 C
Craiova
miercuri, 28 octombrie, 2020
Știri de ultima oră Local Căminul pentru Persoane Vârstnice din Ostroveni nu se închide

Căminul pentru Persoane Vârstnice din Ostroveni nu se închide

În urma comunicării Hotărârii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Râmnicu Vâlcea prin care s-a dispus suspendarea parţială şi temporară a activităţii Căminului pentru Persoane Vârstnice (CPV) din Ostroveni o parte însemnată dintre aparţinătorii seniorilor aflaţi în grija CPV au declarat că nu au posibilitatea fizică de a-i prelua, Mulţi au motivat fie că se află în afara ţării, fie ca urmare a restricţiilor de mobilitate impuse la nivel naţional. Toţi au spus că doresc ca rudele lor să fie îngrijite, în continuare, în Cămin. Decizia era motivată de dorinţa de a proteja un grup extrem de vulnerabil, ca vârstă şi ca boli preexistente în faţa epidemiei de coronavirus.

În aceste condiţii, la nivelul Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea s-a dispus menţinerea în Cămin a acestor vârstnici. Aparţinătorii trebuie să semneze o declaraţie pe proprie răspundere conform căreia îşi asumă această decizie, precum şi orice consecinţe derivate din aceasta.

În paralel, personalul medical şi administrativ al Centrului pentru Persoane Vârstnice din Ostroveni şi-a înăsprit protocoalele de lucru şi şi-a crescut nivelul de protecţie, astfel încât posibilitatea de contaminare să fie cât mai redusă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

VIDEO / Mărturiile unui senator detronat din PSD. Ciolacu...

Mărturiile unui senator detronat din PSD. Marcel Ciolacu a dat ochii peste cap. Ce SMS a primit Radu Preda de la Olguţa Vasilescu, după mazilire.

ȘTIRI GdS

VIDEO / Mărturiile unui senator detronat din PSD. Ciolacu...

Mărturiile unui senator detronat din PSD. Marcel Ciolacu a dat ochii peste cap. Ce SMS a primit Radu Preda de la Olguţa Vasilescu, după mazilire.

Dolj: 241 de sancţiuni contravenţionale, aplicate pentru nerespectarea măsurilor...

Polițiștii doljeni au verificat modul în care sunt respectate prevederile legale pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Târgu Jiu: Minori de 14 ani reținuți pentru furturi...

Doi minori, ambii de 14 ani, din municipiul Târgu Jiu, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și distrugere în formă...

Dolj: 20 mc de deșeuri, ridicate de pe malurile...

Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj a ridicat de pe malurile râului Amaradia 20 mc de deșeuri. Administrația Bazinală...

Iluminat inteligent şi autobuze smart în Râmnicu Vâlcea

Primăria Râmnicu Vâlcea are în implementare proiecte care vizează reducerea birocraţiei prin soluţii informatice, iluminatul inteligent, dar şi achiziționarea de autobuze smart.

Gorj: Trei tineri din Buzău, reținuți după ce au...

Trei tineri din Buzău au ajuns în arestul IPJ Gorj ieri sub acuzația de furt. Polițiști din Târgu...