2.5 C
Craiova
vineri, 27 noiembrie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Administratie Râmnicu Vâlcea: Măsuri pentru prevenirea răspândirii pandemiei

Râmnicu Vâlcea: Măsuri pentru prevenirea răspândirii pandemiei

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Râmnicu Vâlcea, întrunit în şedinţă online, ieri după amiază, a luat o serie de hotărâri, în contextul pandemiei.

Comitetul a decis suspendarea parţială a activităţii Căminului pentru Persoane Vârstnice, pe toată durata menţinerii stării de urgenţă şi a restricţiilor de circulaţie. Măsura a afost luată, având în vedere că persoanele aflate în îngrijire (peste 85 de ani) sunt vulnerabile la contactarea şi dezvoltarea virusului COVID 2019. Ţinând seama că la momentul actual sunt 72 de persoane în îngrijire, se va acorda timpul necesar aparţinătorilor pentru preluarea persoanelor internate pe perioada stării de urgenţă. De asemenea, se vor suspenda plăţile pe perioada externării.

Pentru persoanele vârstnice, ai căror aparţinători se află în imposibilitatea certă şi dovedită de a le prelua pentru această perioadă, se asigură în continuare toate serviciile specifice Căminului pentru Persoane Vârstnice, cu măsuri stricte de respectare a metodologiei medicale şi a condiţiilor de distanţare socială.

În situaţia prelungirii stării de urgenţă şi a restricţiilor de circulaţie se va prelungi şi măsura suspendării parţiale a activităţii Căminului pentru Persoane Vârstnice.

Montarea de dispozitive cu soluţii dezinfectante la toate intrările blocurilor

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a decis:

  • asigurarea montării de dispozitive cu soluţii dezinfectante la toate intrările blocurilor de locuinţe situate pe raza Municipiului Râmnicu Vâlcea, se vor dezinfecta periodic lifturile, casa scărilor şi alte spaţii comune.
  • activităţile să se desfăşoare cu regularitate.
  • dispozitivele cu soluţii dezinfectante vor fi de tip preş absorbant şi vor fi predate în custodie prin intermediul Asociaţiilor de Proprietari, urmând ca locatarii să răspundă pentru integritatea lor.
  • aceste dispozitive vor fi montate prin grija reprezentanţilor autorităţii administratiei publice locale, care vor preda şi substanţele dezinfectante necesare reîmprospătării acestor dispozitive de tip preş ori de câte ori va fi nevoie.

Prezenta hotărâre intră în vigoare începând cu data de 31.03.2020.

Prezenta hotărâre se dă publicităţii şi se comunică tuturor structurilor din cadrul aparatului de specialitate al primarului, serviciilor, instituţiilor publice şi societăţilor din subordinea Consiliului Local al municipiului Râmnicu Vâlcea, precum şi autorităţilor de ordine publică care acţionează pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

În Slobozia, carantina se prelungește cu șapte zile

În Slobozia, incidența cazurilor de îmbolnăvire cu...

ȘTIRI GdS

Vâlcea: Accident mortal pe Valea Oltului

Șoferul unui autocamion a murit azi noapte în urma unui grav accident petrecut pe DN 7, în localitatea vâlceană Câineni. Potrivit IPJ...

Contre și șicane în videoședința Consiliului Local Craiova

Prima ședință ordinară a noului Consiliu Local Craiova a avut loc online. Întrunirea a fost în format video, așa că ea a generat discuții aprinse, care au durat mai bine de trei ore.

Consens PSD – PNL în CL Craiova! A picat...

Consens PSD – PNL în CL Craiova! Proiectul de hotărâre privind noii indicatori tehnico-economici ai reabilitării Casei Rusănescu a picat la vot. Ședința s-a desfășurat online.

Vâlcea: Acțiuni de prevenire a infectării cu COVID-19

În ultimele 24 de ore polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au continuat activitățile de informare și de verificare a...

Vâlcea: Restricții de circulație pe DN 7

Inspectoratul de Poliție Județean Vâlcea a anunțat că astăzi sunt restricții de circulație pe DN 7, pentru efectuarea de lucrări. Restricțiile vor...

Vizita ambasadoarei Republicii Tunisiene la Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea

Ambasadoarea Republicii Tunisiene în România, E.S. doamna Raja Jhinaoui Ep Ben Ali, a fost primită miercuri, la sediul Primăriei Râmnicu Vâlcea de...