17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlcea: Controale la deţinătorii legali de arme

Vâlcea: Controale la deţinătorii legali de arme

Polițiștii din cadrul Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase împreună cu polițiști din cadrul Poliției Orașului Brezoi și Postului de Poliție Comunală Câineni au desfăşurat o acţiune privind verificarea modului de asigurare a securităţii armelor şi al muniţiilor, de către deţinătorii legali.

Polițiștii au efectuat 23 de controale fiind constatate 3 infracţiuni de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor. Poliţiştii au descoperit 33 cartuşe confecționate în mod artizanal şi a 0,6 kg alice (bile metalice de diferite dimensiuni) folosite la încărcarea artizanală a cartuşelor de vânătoare. Oamenii legii au aplicat 4 contravenţii, în valoare de peste 16.000 lei, dintre care 3 prevăzute de Legea pentru nerespectarea modului de asigurare a securităţii armelor şi al muniţiilor, luându-se şi măsura complementară de anulare a dreptului de deținere, port şi folosire a armelor şi o contravenţie pentru deţinerea a 16 trofee de cervidee.

În urma unui control efectuat la domiciliul unui bărbat de 70 de ani, din orașul Brezoi, au fost descoperite 13 cartușe de vânătoare, care erau confecționate în mod artizanal, precum şi cantitatea de 0,6 kg alice (bile metalice de diferite dimensiuni) şi 16 trofee de cervidee.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS