Acasă Local Animale salvate din mâna hoților. Vaci furate din curțile oamenilor

Animale salvate din mâna hoților. Vaci furate din curțile oamenilor

-

Mai multe animale care au fost furate din curțile oamenilor au fost salvate de către polițiști. Supecții au fost reținuți.  Doi tineri din județul Sibiu au fost reținuți 24 de ore, fiind bănuiți că ar fi comis mai multe furturi de animale, pe raza unor comune din județul Vâlcea.

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Brezoi și Posturilor de Poliție Comunală Racovița, Câineni, Boișoara și Titești au efectuat două percheziții domiciliare, pe raza comunelor Porumbacu și Poplaca, din județul Sibiu, la două persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Polițiștii din cadrul Posturilor de Poliție Comunale Racovița și Boișoara efectuează cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brezoi, în 3 cauze penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Potrivit primelor informaii oferite de reprezentanţii IPJ Vâlcea, în perioada 02 – 08 decembrie, persoane necunoscute au sustras de pe raza comunelor Racovița și Boișoara, 6 bovine și o cabalină, precum și alte bunuri, prejudiciul fiind de peste 15.000 lei.

Ce au reușit să fure doi tineri

Cercetările au condus la identificarea a doi tineri, de 21 și 24 de ani, din comunele Porumbacu și Poplaca, județul Sibiu, care ar fi acționat cu o autoutilitară, reușind să sustragă șase bovine, un cal și alte bunuri din curțile oamenilor, în scopul de a le comercializa.

În urma verificărilor au fost găsite și redate proprietarilor, 4 bovine sustrase, una dintre ele la domiciliul unuia dintre tineri, iar celelalte la locuințele unor persoane care le-ar fi cumpărat.

De la percheziții au fost ridicate și sumele de 12.000 de euro și 14.000 de lei și o autoutilitara folosită la comiterea furturilor de animale.

Suspecții au fost reținuți

Față de cei doi s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, aceștia fiind încarcerați la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din Vâlcea. Astăzi, ei vor fi prezentați instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brezoi, în 3 cauze penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

ȘTIRI VIDEO GdS