Acasă Local Centrul medical de permanenţă din Ostroveni oferă asistenţă zilnică

Centrul medical de permanenţă din Ostroveni oferă asistenţă zilnică

-

88 de persoane au apelat, în prima săptămână de activitate, la serviciile Centrului de permanenţă din Ostroveni.

49 dintre acestea s-au prezentat în cursul ultimului week-end, conform statisticilor realizate de dr. Alin Obogeanu, coordonatorul Centrului. 36 dintre pacienţi au fost copii, iar 52 adulţi, dintre care 39 de femei şi 13 bărbaţi. Cele mai frecvente afecţiuni care i-au adus pe oameni în faţa medicilor au fost infecţiile:

  • respiratorii (32 de cazuri),
  • dureri în regiunea dorsală – dorsalgii (11 cazuri),
  • tulburări gastro-intestinale (9 cazuri),
  • plăgi prin înţepare sau tăiere,
  • alergii sau vertij.

Din fericire, în prima săptămână de funcţionare nu au fost necesare nici intervenţia echipajului de urgenţă şi nici transportul vreunui pacient la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean.
Centrul de Permanenţă a venit de la ideea de degrevare a UPU şi de asigurare de servicii medicale pe timpul nopţii şi în week-end-uri în cel mai mare cartier al municipiului Râmnicu Vâlcea. Centrul funcţionează de la 1 octombrie şi asigură asistenţa medicală primară prin intermediul a 14 medici specialişti în medicină de familie.

Centrul este găzduit la parterul fostului internat al Liceului ”Ferdinand I” (zona ”Tic-Tac”).

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec S-ar putea să simţiţi o nelinişte, în urma unor evenimente din trecutul apropiat. Analizaţi bine situaţia, cereţi sfaturi celor apropiaţi, persoanelor...