10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAutobuz alimentat cu gaz natural comprimat în Râmnicu Vâlcea

Autobuz alimentat cu gaz natural comprimat în Râmnicu Vâlcea

ETA, compania de transport public de persoane Râmnicu Vâlcea, a pus recent în circulaţie un nou autobuz alimentat cu gaz natural comprimat (GNC).

Autobuzul este marca Iveco. Are o lungime de 12 m şi o capacitate de 90 de persoane. Vehiculul este prevăzut la uşa a doua cu rampă pentru facilitarea accesului pasagerilor care se deplaseaza cu cărucior rulant sau cărucior pentru copii. Autobuzul are sistem de încălzire-climatizare-ventilaţie performant. Este dotat cu un sistem audio-video de informare a călătorilor alcătuit din trei indicatoare de traseu tip matrice cu leduri ultraluminoase (frontal, lateral, spate). Autobuzul are un indicator interior vizual tip monitor LCD extrawide, capabil sa afişeze succesiunea staţiilor, atât grafic, cât şi vocal.

ETA este în derulare procedura de achiziţie a 7 autobuze, în lungime de 18 m, alimentate cu GNC.
De asemenea, alte două proiecte depuse de Primăria municipiului şi care vizează modernizarea transportului public de călători în Râmnicu Vâlcea sunt în faza de precontractare la Agenţia de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia:

  • Alinierea parcului ETA SA la cerinţele dezvoltării durabile. Valoare totală este de 77,726,561.10 lei, din care finanţare nerambursabilă – 69,187,652.97 lei (constând în principal în achiziţionarea a 28 autobuze cu combustibil alternativ GNC şi modernizarea autobazei existente, inclusiv dotarea cu o staţie de alimentare cu combustibili alternativi),
  • Modernizarea staţiilor de îmbarcare/debarcare, echiparea mijloacelor de transport în comun şi dezvoltarea unui centru utilat cu un sistem de management al traficului general în municipiul Râmnicu Vâlcea”. Valoare totală este de 46,845,021.34 de lei, din care cheltuieli nerambursabile – 45,908,112.10 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS