Acasă Local Cinci blocuri din Zona Centrală şi Troianu îşi vor schimba aspectul

Cinci blocuri din Zona Centrală şi Troianu îşi vor schimba aspectul

-

Cinci blocuri din Zona Centrală şi din Troianu îşi vor schimba aspectul în baza unei finanţări obţinute de Primăria Râmnicului de la bugetul de stat. Prin Contractul nr. 30971/01.08.2019, semnat de viceprim-ministru ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice Vasile-Daniel Suciu şi primarul Mircia Gutău, municipiul Râmnicu Vâlcea şi-a asigurat o finanţare nerambursabilă de la bugetul de stat în valoare de 4.092.547 lei. Aceşti bani vor fi folosiţi pentru reabilitări termice la:

  • blocul 2 din Calea lui Traian nr. 45 (zona Troianu),
  • blocul ”Anton Pann” din Calea lui Traian nr. 116,
  • blocul ”L” din Calea lui Traian nr. 129,
  • blocul ”L” din strada Regina Maria nr. 1,
  • blocul ”K” din Scuarul Mircea cel Bătrân nr. 6.

Banii vor asigura cota de finanţare de 60% pentru lucrările de reabilitare termică a celor 5 blocuri şi vor fi distribuiţi astfel:

  • 644.284 lei – în cursul anului 2019,
  • 1.758.614 lei – în cursul anului 2020,
  • 1.689.649 lei – în cursul anului 2021.

Restul sumelor necesare investiţiei vor fi asigurate din bugetul local este 15% şi de către proprietarii celor 279 de apartamente beneficiare 25%. Documentaţiile de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie şi indicatorii tehnico-economici pentru cele 5 blocuri de locuinţe . Procedura de licitaţie pentru selectarea constructorului este programată pentru luna septembrie.

Mariana BUTNARIU
Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.