21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaPatru zile de sărbătoare de Ziua Imnului Naţional în Vâlcea

Patru zile de sărbătoare de Ziua Imnului Naţional în Vâlcea

Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea organizează timp patru zile mai multe evenimente dedicate Zilei Imnului Naţional. În acest an Ziua Imnului Naţional – 171 de ani de la prima intonare a cântecului ”Deşteaptă-te, române!” se va sărbători la 29 iulie 1848, pe locul actualului Parc Zăvoi – printr-un complex de evenimente dintre cele mai diverse.

Vor avea loc:

Patru zile de sărbătoare de Ziua Imnului Naţional în Vâlcea
Patru zile de sărbătoare de Ziua Imnului Naţional în Vâlcea
  • concerte de muzică populară, pop şi rock pe scena de pe Splaiul Independenţei,
  • Târg al Meşterilor Populari din România în Parcul Zăvoi,
  • concert extraordinar al Filarmonicii ”Ion Dumitrescu” în Scuarul Mircea cel Bătrân,
  • premieră a Teatrului Municipal ”Ariel”,
  • o nouă ediţie a Festivalului de Film românesc ”Cinevil” în Parcul Mircea cel Bătrân,
  • întreceri sportive sau demonstraţii de auto- şi navo-modelism. Nu vor lipsi, în ziua de 29 iulie, de la ora 10.00, şedinţa festivă a Consiliului Municipal – cu participarea a numeroase delegaţii din oraşele înfrăţite sau în curs de înfrăţire cu Râmnicul – ce va fi urmată de parada festivă pe traseul Primăria municipiului – Parcul Zăvoi şi de ceremonialul militar-religios de la fântâna din Parcul Zăvoi.

Organizatorii


Evenimentele sunt organizate de Primăria municipiului în parteneriat cu Asociaţia ”Fabrica de Evenimente”, Asociaţia Judeţeană ”Sportul pentru Toţi”, Biblioteca Judeţeană ”Antim Ivireanul”, Centrul de Instruire pentru Geniu, EOD şi Apărare CBRN ”Panait Donici”, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Vâlcea, Colegiul de Silvicultură şi Protecţia Mediului Râmnicu Vâlcea, Consiliul Judeţean Vâlcea, Filarmonica ”Ion Dumitrescu”, Fotoclubul ”Floarea de Colţ”, Muzeul Judeţean ”Aurelian Sacerdoţeanu”, Palatul Copiilor, Şcoala de Belle-Arte Râmnicu Vâlcea, Teatrul Municipal ”Ariel”, Uniunea Artiştilor Plastici – filiala Vâlcea.

Restricţii de trafic

Ca urmare a derulării concertelor şi a organizării unei zone comerciale, de alimentaţie publică şi de parcuri de distracţii, traficul auto pe toată lungimea splaiului Independenţei va fi restricţionat începând de miercuri, 24 iulie, de la ora 20.00, până marţi, 30 iulie, ora 06.00. Traseu ocolitor: str. Ştirbei Vodă. Conducătorii auto care intră în oraş dinspre Sud pe Calea lui Traian şi doresc să meargă către Vlădeşti – Păuşeşti – Băile Olăneşti sunt rugaţi să folosească varianta ocolitoare de pe str. Morilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS