Cod galben de instabilitate în nordul judeţelor Mehedinţi, Gorj, Vâlcea
Cod galben de instabilitate în nordul judeţelor Mehedinţi, Gorj, Vâlcea

Va fi cod galben de instabilitate în nordul judeţelor Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie. În intervalul 14 iulie, ora 13.00 – 15 iulie, ora 21.00, vor cădea cantități de apă însemnate şi va fi instabilitate atmosferică.

În intervalul menționat, la munte, în nordul și vestul Moldovei, nordul Munteniei și local în Transilvania, vor fi perioade cu înnorări accentuate și averse ce vor avea și caracter torențial. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp. Pe arii restrânse vor fi și descărcări electrice, intensificări temporare ale vântului și posibil grindină.
Astfel de fenomene, dar pe suprafețe mai restrânse și în intervale scurte de timp, se vor semnala și în restul teritoriului.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.