12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaLucrări de reabilitare a unor străzi din cartierele mărginaşe ale Râmnicului

Lucrări de reabilitare a unor străzi din cartierele mărginaşe ale Râmnicului

Lucrări de reabilitare a unor străzi din cartierele mărginaşe ale Râmnicului continuă pe două artere de circulaţie din zona Copăcelu. Investiţiile făcute pe strada Toporaşilor au pornit de la starea precară a sistemului de preluare a apelor pluviale. De asemenea, starea podeţelor de acces, cele mai multe improvizate, către proprietăţile din zonă, ducea, în condiţii de precipitaţii abundente, la inundarea gospodăriilor. Se deteriorara şi platforma stradală prin crearea de făgaşe de către torenţi.

S-au făcut rigole

Ca urmare, s-au executat rigole betonate pe ambele părţi ale drumului, totalizând 700 m. S-a realizat o rigolă carosabilă în lungime de 10 m şi o rigolă de acostament în lungime de 70 m. S-au construit 20 de podeţe de acces la proprietăţi. S-a construit un zid de sprijin pe o lungime de 80 m.

Continuă lucrările în cartierele mărginaşe

Pe ansamblul strada Cătăneştilor – intrarea Cătăneştilor, investiţia a fost determinată de starea precară a carosabilului, dar şi de problemele cauzate de absenţa canalizării pluviale. Drept urmare, lucrările executate aici constau în prelungirea reţelei de canalizare pluvială pe o lungime de 37 m. S-au realizat trei tronsoane de rigole carosabile, precum şi amenajarea de drum pe o lungime de 198 m, având o lăţime a părţii carosabile de 5 m şi fiind prevăzut cu rigolă carosabilă.
Lucrările au fost executate de Direcţia Administrarea Domeniului Public din Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS