12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaRomâni care au jefuit mai multe persoane vârstnice în Franţa, prinşi la Vâlcea

Români care au jefuit mai multe persoane vârstnice în Franţa, prinşi la Vâlcea

La sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, în baza ordinului european de anchetă emis de către statul francez, a avut loc marţi, 21 mai, o întâlnire de lucru între autoritățile judiciare din România și Franța referitoare la operaţiunea comună având ca obiect destructurarea unui grup infracțional organizat de criminalitate itinerantă care a acționat pe teritoriul Franţei.
Potrivit autorităţilor franceze, în perioada 2017-2018, pe teritoriul Franței, un grup infracţional organizat acosta, în general, persoane în vârstă sub pretextul aflării unor adrese, iar după ce primeau informațiile solicitate ofereau victimelor bijuterii ieftine în semn de mulțumire. Totodată, profitând de neatenția acestora, prin violență le deposedau de diverse bijuterii din aur, care au fost transferate ulterior în România.
În cursul zilei de 21 mai, pe baza autorizaţiilor emise de către instanță, s-au efectuat în colaborare cu lucrători de poliţie din cadrul IGPR – Direcția de Investigații Criminale, Inspectoratul de Poliție al Județului Vâlcea – Serviciul de Investigații Criminale, polițiști, jandarmi francezi şi un analist din cadrul Europol, 6 percheziții domiciliare pe raza județului Vâlcea.
Astfel, au fost depistați patru cetățeni români cercetați de autoritățile franceze, persoane reţinute şi prezentate ulterior, miercuri, 22 mai, la Curtea de Apel Piteşti, care a dispus arestarea acestora în vederea predării autorităţilor judiciare emitente a mandatelor europene de arestare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS