Şcoala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” în parteneriat cu Primăria localității Nicolae Bălcescu și Muzeul Memorial „Nicolae Bălcescu”, organizează, sâmbătă, 25 mai, ora 10.00, a șaptea ediție a Concursului interjudeţean de folclor „Busuioc de Topolog!”.

Concursul se va desfăşura, ca în fiecare an, în parcul Muzeului Memorial „Nicolae Bălcescu”, într-un cadrul natural potrivit pentru promovarea cântului, portului şi obiceiurilor specifice folclorului românesc. Cu acest prilej, dorim să readucem la viaţă tradiţia, portul şi folclorul românesc, susţinând doar că simplitatea, istoria şi rafinamentul sunt cele mai bune resurse de a promova arta…frumosul.

Acțiunea culturală reunește preşcolari, elevi de nivel primar și gimnazial, cât şi profesori din judeţul nostru şi din judeţele învecinate.
De-a lungul timpului, concursul „Busuioc de Topolog” a reuşit să atragă din ce în ce mai mulţi iubitori de folclor, reuşind să promoveze într-un mod armonios tradiţia românească.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.