Aparatul de rezonanţă magnetică nucleară (RMN) de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vâlcea, primit în urmă cu un an de la Ministerul Sănătăţii, a fost pus în funcţiune joi, primii care vor beneficia de aceste servicii medicale urmând să fie pacienţii internaţi în unitatea sanitară vâlceană, potrivit Agerpres.

„Acest aparat de rezonanţă magnetică nucleară este unul de înaltă performanţă şi cu siguranţă vom reuşi să creştem cu adevărat calitatea actului medical. Vom începe de luni trainingul cu pacienţii internaţi şi probabil că în două trei săptămâni, depinde de specialiştii de la producător şi de colegii noştri medici şi asistenţi până se vor învăţa cu aparatul, vor începe şi programările”, a declarat managerul spitalului, dr. Dan Ponoran.

El a precizat că atât pacienţii asiguraţi, cât şi cei neasiguraţi vor putea să-şi facă investigaţii imagistice pe noul aparat RMN de la spital, cel mai probabil din această vară.
Dispozitivul medical a costat aproximativ un milion de euro şi a fost amplasat într-un spaţiu special amenajat în spital cu fonduri de la Consiliul Judeţean.

Pentru început, cu acest aparat RMN vor lucra trei medici specialişti, însă managerul spitalului din Râmnicu Vâlcea a precizat că intenţionează să mai aducă încă unul, zilele acestea desfăşurându-se concursul pentru ocuparea celui de-al patrulea post de medic radiolog din cadrul unităţii sanitare.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.