Acasă Local Vâlcea Slatina: Razii de amploare în judeţ

Slatina: Razii de amploare în judeţ

-

În acest week-end, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Slatina au aplicat 115 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 63.000 de lei.

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Slatina și secțiilor de poliție arondate au acționat pe linia prevenirii și combaterii actelor antisociale, în vederea asigurării unui climat optim de siguranță publică.
Vineri, polițiștii de proximitate slătineni au acționat în zona unităților școlare pentru prevenirea și combaterea delincvenței juvenile și a absenteismului școlar, identificând 24 de elevi care absentau de la cursuri.
Totodată, polițiștii au acționat în piețele alimentare și agroalimentare din municipiul Slatina, fiind verificate 24 de unități comerciale. În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.100 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 12/1990, privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite.
În urma activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 115 sancțiuni contravenționale, dintre care 15 pentru încălcarea normelor privind ordinea și liniștea publică, 77 pentru nerespectarea legislației rutiere și 4 pentru încălcarea prevederilor privind paza obiectivelor , bunurilor, valorilor și persoanelor. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de 63.110 lei. Totodată, au fost confiscate bunuri în valoare de 13.100 lei.

Polițiștii Biroului Rutier Slatina au oprit și controlat în trafic 230 de autovehicule, valoarea sancțiunilor contravenționale aplicate pentru încălcarea legislației privind circulația pe drumurile publice fiind de 44. 660 lei. Au fost reținute 26 de permise de conducere și retrase 3 certificate de înmatriculare. Totodată, au fost constatate 3 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii au fost sprijiniți de către jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt și Grupării Mobile de Jandarmi Craiova.

• În urma unui control în trafic, polițiștii de ordine publică au depistat un bărbat, care transporta 900 kg deșeuri feroase, cu o autoutilitară. Bărbatul nu a prezentat documente de însoțire și proveniență, fiind sancționat contravențional cu 1.000 de lei amendă, iar deșeurile în valoare de 9.000 de lei au fost confiscate.
• Polițiștii Biroului Investigații Criminale au efectuat 3 percheziții la domiciliile unor persoane bănuite de săvârșirea unor de furturi din autoturisme.
În urma cercetărilor, s-a stabilit faptul doi tineri, de 15 și 18 ani, ambii din Slatina, în cursul lunii martie a.c , ar fi sustras din două autoturisme, două tablete, trei perechi de ochelari de soare și suma de 500 de lei.
• Totodată, polițiștii de investigații criminale au identificat, pe raza municipiului Slatina, un bărbat, care se sustrăgea cercetărilor efectuate pentru săvârșirea unor infracțiuni de distrugere. Bărbatul este bănuit că, în perioada 25.05.2018- 01.12.2018, ar fi distrus mai multe aparate de jocuri de noroc. Bărbatul a reținut pentru 24 de ore, ulterior fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

Mariana BUTNARIU
Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.