12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaVâlcea: 549 de şoferi au fost sancționaţi contravențional săptămâna trecută

Vâlcea: 549 de şoferi au fost sancționaţi contravențional săptămâna trecută

Polițiștii rutieri din toate statele Uniunii Europene au acţionat simultan, săptămână trecută, pentru depistarea celor care depășesc viteza legală.
Săptămâna 1- 7 aprilie a fost dedicată controalelor T.I.S.P.O.L. Speed și vizează respectarea regimului legal de viteză și reducerea numărului și gravității consecințelor accidentelor rutiere înregistrate pe fondul vitezei neadaptate condițiilor de drum și a celei excesive.
Cu această ocazie polițiștii rutieri din județul Vâlcea au oprit în trafic și controlat 937 autovehicule și au aplicat 549 de sancțiuni contravenționale, acestea fiind constatate cu dispozitivul radar TruCAM și alte dispozitie cinemometre de constatare.
Ca măsură complementară, polițiștii rutieri au reţinut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 43 de permise de conducere, în cazul conducătorilor auto care au depășit viteza legal admisă cu mai mult de 50 km/h.

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au surprins cu aparatul radar, pe DN 7 , pe raza orașului Călimănești, un autoturism condus de bărbat de 38 de ani, din județul Bacău, gonind cu o viteză mai mare decât limita legală impusă pe autostradă, respectiv viteza de 145 km/h.
Conducătorului autoturismului i-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru 90 de zile și a fost sancționat contravențional cu 1305 lei.

În weekend, polițiștii au oprit pentru control, pe raza comunei Milcoiu, județul Vâlcea,un autoturism condus de un bărbat de 40 de ani, din județul Argeș.
Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o alcoolemie de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.
S-a întocmit un dosar penal.
Ieri, polițiștii au oprit pentru control, pe raza orașului Brezoi, un autoturism condus de un bărbat de 56 de ani, din oraș. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o alcoolemie de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat. S-a întocmit un dosar penal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS