9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaVâlcea: Continuă lupta cu flăcările în Ocolul Silvic Cozia Negoiu

Vâlcea: Continuă lupta cu flăcările în Ocolul Silvic Cozia Negoiu

Pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea continuă şi în această dimineaţă lupta cu flăcările care au cuprins de câteva zile pădurea de foioase din zona Brezoi. Focul s-a extins pe mai bine de 24 de hectare. Ieri elicopterul IGAv a efectuat 20 lansări . Incendiul din Ocolul Silvic Cozia Negoiu s-a extins până în apriopierea DN 7, iar timp de câteva ore traficul pe sensul Râmnicu Vâlcea – Sibiu, în orașul Brezoi (zonă de debusare km 204+200) a fost blocat pe Valea Oltului pe un sens de mers.
Este a patra zi în care pompierii vâlceni, reprezentanţi ai ocoalelor silvice din zonă, dar şi alte persoane care s-au alăturat acestei acţiuni, au parcurs pe jos distanţe considerabile, pentru a lichida acest incendiu, care, la căderea serii, s-a apropiat destul de mult de Valea Oltului.
Acesta este cel de-al doilea incendiu de pădure din judeţul Vâlcea din ultimele două săptămâni, după cel de la Malaia, în care au fost mistuite peste 28 de hectare de teren dintr-o zonă împădurită din Munții Lotrului.
La această oră, potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, circulaţia rutieră se desfăşoară pe ambele fire pe DN 7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu, la kilometrul 204, între localităţile Căciulata şi Brezoi, judeţul Vâlcea, unde anterior traficul a fost restricţionat pe o bandă din cauza unui incendiu de vegetaţie de pe versantul muntelui. Poliţiştii rutieri rămân la faţa locului pentru monitorizarea situaţiei.

ISU Vâlcea a plasat în zonă, pentru monitorizare, 3 autospecialele de stingere (2 ale pompierilor și una SVSU Călimănești). Autospecialele se află în zona de refugiu ale drumului național. Mai există mici focare la care nu se poate ajunge.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS