9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaAparat nou de rezonanţă magnetică la Spitalul Judeţean Vâlcea

Aparat nou de rezonanţă magnetică la Spitalul Judeţean Vâlcea

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a fost, ieri, la Râmnicu Vâlcea pentru a vedea unde va fi instalat şi când urmează să fie dat în funcţiune noul aparat de rezonanţă magnetică nucleară din Spitalul Judeţean, achiziţionat de Ministerul Sănătăţii şi livrat chiar în cursul dimineţii de ieri.
RMN-ul a fost amplasat într-un spaţiu special construit în Spitalul Judeţean Vâlcea şi va fi dat în funcţiune peste o lună.

De asemenea, ministrul Sănătăţii a discutat cu managerul spitalului şi cu conducerea Consiliului Judeţean despre structura acestei unităţi sanitare şi au analizat necesitatea unor modificări de structura care pot duce la îmbunătăţirea serviciilor medicale oferite pacienţilor, in concordanţă cu nevoile lor.

„Am ajuns la Vâlcea odată cu aparatul de rezonanţă magnetică nucleară, un aparat de înaltă performanţă care nu ar trebui să lipsească din niciun spital judeţean din ţară. Aşa cum am declarat, bugetul de investiţii al Ministerului Sănătăţii de anul acesta este unul istoric, niciodată nu a fost mai mare. Am venit la Vâlcea şi pentru a discuta cu preşedintele Consiliului Judeţean despre lista viitoarelor investiţii pe care Ministerul Sănătăţii le va face în judeţul Vâlcea, în toate spitalele din judeţul Vâlcea. La Spitalul Judeţean vom continua finanţarea şi anul acesta pentru completarea aparaturii de imagistică, printre care şi un mamograf”, a declarat Sorina Pintea.

Anul trecut, Ministerul Sănătăţii a investit în echipamente şi aparatură medicală pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea peste 7 milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS