Acasă Local Vâlcea Vâlcea: Manifestări dedicate Zilei Poliţiei Române

Vâlcea: Manifestări dedicate Zilei Poliţiei Române

-

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea organizează manifestări educative şi cultural – sportive ce se vor desfăşura pe parcursul mai multor zile cu prilejul aniversării, la data de 25 Martie, a 197 de ani de tradiţie şi continuitate a Poliţiei în slujba cetăţenilor.

Activităţile au debutat la data de 6 martie, când au început competițiile sportive pentru polițiști ( tenis, şah, volei şi fotbal), care se derulează și în prezent, câștigătorii urmând să fie premiați la festivitatea din 25 martie.

În perioada 20 – 21 martie, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii și Serviciului Resurse Umane se întâlnesc cu cadre didactice şi elevii unor unităţi de învăţământ, pe tema ,,Ziua Poliţiei Române – importanţă şi semnificaţie” și despre profesia de polițist.

La data de 21 martie, ora 13.00, se va organiza un concurs de tir, pe trei secțiuni: pentru polițiști, pentru reprezentanții mass-media și pentru reprezentanții altor instituții de stat.

Vineri, 22 martie, la sediul I.P.J.Vâlcea, între orele 10.00 – 14.00, se va desfăşura Ziua Porţilor Deschise, când, toţi cei interesaţi vor avea posibilitatea să afle mai multe despre activitatea poliţiei în ansamblu, dar şi aspecte particulare legate de activitatea structurilor operative.

Poliţiştii Serviciului Criminalistic, Serviciului Resurse Umane, Serviciului de Acțiuni Speciale, polițiștii rutieri şi cei din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii vor prezenta vizitatorilor tehnologia de care dispun pentru desfășurarea activităţilor profesionale.

De asemenea, în curtea inspectoratului vor fi expuse autospeciale din dotarea Serviciului Rutier, Serviciului Criminalistic și Serviciului de Acțiuni Speciale.

Duminică, 24 martie, începând cu ora 11.00, va avea loc o prezentare în Râmnicu Vâlcea – parcarea Shopping City Mall, a unor echipaje din dotarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, tehnică şi standuri. (Serviciul Rutier – două autospeciale şi două motociclete, Serviciul Acțiuni Speciale – o autospecială, Serviciul Criminalistic – un laborator, Centrul de Reținere și Arestare Preventivă – o autospecială, Poliția municipiului Rm. Vâlcea – două autospeciale, 1 moped, Poliţia Voineasa 1 Duster), tehnică şi standuri (Serviciul Rutier- pistol TRUCAM şi ochelari ebrietate, Serviciul Criminalistic, Biroul de Analiza și Prevenirea Criminalității, Seviciul de Acțiuni Speciale, Corpul Național al Polițiștilor), prezentare exerciţiu specific – Serviciul Acțiuni Speciale la orele 13 şi 14, realizarea fotografii şi exerciţiu demonstrativ câine de serviciu – Serviciul Criminalistic la ora 12, prezentare exerciţiu dresaj – Centrul Chinologic Sibiu la 12.30 şi 13.30);

Activităţile se vor încheia luni, 25 martie, orele 11.30 – 12.45, când va avea loc festivitatea organizată cu prilejul Zilei Poliţiei Române, avansare în grad – la Teatrul Anton Pann din Râmnicu Vâlcea (discurs şeful inspectoratului, discurs oficialităţi, mesajele Ministrului şi ale Inspectorului General al Poliţiei Române, discurs director Arhive Naţionale, ordinele de avansare, înmânare diplome, premiere competiţii sportive), cu participarea mass-media.

ȘTIRI VIDEO GdS

Primar condamnat pentru fraudarea fondurilor UE

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au hotărât să-l condamne cu suspendare pe primarul comunei mehedinţene Devesel. În acelaşi dosar a fost condamnat, tot cu suspendare, şi şoferul primăriei. Cei doi inculpaţi au fost acuzaţi de fraudarea fondurilor APIA cu aproape un milion de lei.

Cum pot evita firmele să intre în vizorul Fiscului

„Riscul de evaziune“ este un indicator pe care îl calculează ANAF pentru toate firmele. Cu cât o firmă are riscul de evaziune mai mare, cu atât creşte probabilitatea de a fi verificată de Fisc. Iată care sunt paşii de urmat pentru a evita un control fiscal iminent.

Conferința Științifică Internațională „Stat și Societate în Europa“ Ediția a XII-a

Joi, 24 octombrie 2019, Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman“ deschide lucrările celei de-a douăsprezecea ediții a Conferinței Științifice Internaționale „Stat și Societate...