20.7 C
Craiova
miercuri, 18 septembrie, 2019
Acasă Local Vâlcea Rata şomajului în Vâlcea, în luna decembrie, a fost de 3,06 %

Rata şomajului în Vâlcea, în luna decembrie, a fost de 3,06 %

-

La sfârșitul lunii decembrie în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Vâlcea erau înregistrați 4892 șomeri (din care 2353 femei), rata șomajului fiind de 3,06 %.
Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 3,13 %, în această lună acest indicator a înregistrat o scădere cu 0,17 pp.
Din totalul de 4892 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Vâlcea, 1738 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 3154 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 3259 șomeri provin din mediul rural și 1633 sunt din mediul urban.

Șomerii cu studii gimnaziale/fără studii/școală profesională au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Vâlcea (63 %), urmat de cei cu studii liceale/postliceale (31 %), iar 6 % au absolvit studii superioare.
Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 970 persoane foarte greu ocupabile, 2963 greu ocupabile, 513 mediu ocupabile, iar 446 sunt persoane ușor ocupabile. Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre. Informaţii detaliate despre structura şomajului la nivelul judeţului Vâlcea sunt afişate pe pagina de internet a AJOFM Vâlcea la adresa www.anofm.ro secțiunea “Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vâlcea/Comunicate de presă”.

Anca DUMITRAŞCU
Anca DUMITRAŞCU
Este fascinată de rapiditatea cu care circulă informaţia în mass-media şi crede că dacă lumea s-ar folosi doar de avantajele presei, barierele dintre oameni ar putea fi depăşite mai uşor.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.