Având în vedere fenomenele meteo prognozate, Instituția Prefectului, solicită ca, la nivelul Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență din județul Vâlcea, să fie dispuse măsurile care se impun pentru prevenirea şi diminuarea unor situaţii deosebite, în special prin monitorizarea zonelor critice.
Totodată, vor fi dispuse măsuri pentru:
– deszăpezirea drumurilor de interes public local;
– sprijinirea agenţilor economici în desfăşurarea corespunzătoare a activităţii astfel încât să fie asigurată aprovizionarea localităţii cu produse de strictă necesitate şi furnizarea serviciilor de utilităţi publice (alimentare cu apă, gaze, energie electrică);
– eliminarea sau reducerea riscului de deces prin hipotermie pentru categoriile de persoane vulnerabile (persoane fără adăpost, persoane vârstnice singure, copii singuri etc);
– îndepărtarea țurțurilor de pe clădiri și care pot reprezenta un pericol pentru cetățeni și pentru autovehiculele parcate.

În vederea asigurării intervenției prompte în zonele critice, va fi menținut contactul permanent cu operatorii de distribuție a energiei electrice, pentru ca echipele de intervenție să intervină în mod operativ.
De asemenea, responsabilitatea privind gestionarea unor evenimente deosebite, anunţarea acestora sau informarea cu privire la producerea unei situații de urgență pe raza localităților, revin în sarcina Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență.

Direcțiile Regionale ale CNAIR din zonele afectate sunt mobilizate și acționează promt acolo unde situația o impune pentru a menține practicabilă, în condiții de siguranță, rețeaua rutieră națională.

Conducătorii auto trebuie să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, 0800.800.301 și pot accesa pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situatia Drumurilor Naţionale, dar și pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ și de TWITTER, @CNADNR.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.