Zeci de oameni s-au strâns în faţa Prefecturii Vâlcea şi au cerut control de la Ministerul Sănătății la spitalul județean din oraș și suspendarea medicilor anchetați pentru malpraxis, până la finalizarea cercetărilor. În ultimele săptămâni, doi copii internați în spital ar fi fost diagnosticați și tratați greșit. Unul este acum în moarte cerebrală.
Copilul de un an și jumătate a fost diagnosticat la Vâlcea cu laringită, iar după ce starea lui s-a agravat, a intrat în comă. A fost adus la București, însă prea târziu şi acum este în moarte cerebrală.
La același spital, unei fetițe de aproape 2 ani nu i s-ar fi pus diagnosticul corect. Avea pneumonie severă, în timp ce medicii din Vâlcea o tratau pentru o simplă răceală.
Oamenii din oraș se tem pentru copiii lor după cele întâmplate. Vor răspunsuri și măsuri.
Reprezentanții spitalului așteaptă rezultatele anchetei înainte de a se pronunța.
Prefectul județului spune că solicitările protestatarilor vor fi trimise la București.
Direcția de Sănătate Publică Vâlcea face o anchetă la spital. Oamenii vor însă ca de aceste cazuri să se ocupe și Corpul de control al Ministerului Sănătății.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.