21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaAvocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul copilului din Vâlcea aflat în comă

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul copilului din Vâlcea aflat în comă

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul unui copil de un an şi jumătate, aflat în stare gravă la terapie intensivă, a cărui familie acuză de malpraxis medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea.
“Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică”, informează un comunicat al Avocatului Poporului.
Sâmbăta trecută, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că cine este vinovat de situaţia în care se află copilul de la Vâlcea, ajuns în moarte cerebrală la Bucureşti, “cu siguranţă va plăti”.

În aceeaşi zi, peste 70 de persoane au protestat în faţa Spitalului Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea, pentru a le cere atât medicilor de la Pediatrie, cât şi conducerii unităţii spitaliceşti să răspundă pentru copilul ajuns în moarte cerebrală la Bucureşti. Printre cei prezenţi în faţa Spitalului Judeţean s-au aflat şi bunicii micuţului, aceştia acuzându-i pe medicii de la Secţia de Pediatrie de malpraxis.
Copilul a fost internat pe 3 ianuarie, la Pediatrie, cu febră, iar pe 4 ianuarie medicii din Vâlcea au decis să îl transfere la un spital din Bucureşti pentru că starea lui s-a înrăutăţit. Pe drum, la Piteşti, micuţul a intrat însă în stop cardio-respirator, ajungând la Bucureşti decerebrat, şansele de a rămâne în viaţă fiind foarte mici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS