16.2 C
Craiova
marți, 27 februarie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaVâlcea: Exerciţiu pentru intervenţia în caz de prăbuşire a unui avion la Voineasa

Vâlcea: Exerciţiu pentru intervenţia în caz de prăbuşire a unui avion la Voineasa

Un exerciţiu pentru intervenţia în caz de prăbuşire a unui avion s-a desfăşurat joi, la Voineasa, şi a angrenat forţe din judeţele Vâlcea şi Hunedoara, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea.

Acţiunile au avut loc în zona „Curmătura Vidruţei” din Voineasa, unde, potrivit planului exerciţiului, s-a prăbuşit un avion cu 15 pasageri şi 3 membri ai echipajului. În contextul numărului mare de victime a fost pus în aplicare Planul Roşu, a fost organizat un punct de comandă iar forţele specializate au intervenit pentru descarcerare şi salvarea răniţilor, acordarea primului ajutor, evacuarea persoanelor din zonă, stingerea incendiului, menţinerea ordinii publice, limitarea accesului în zonă.

Zona prăbuşirii aeronavei fiind greu accesibilă, ambulanţele au fost lăsate la aproximativ un kilometru de locul intervenţiei iar victimele au fost transportate ajutorul maşinilor de teren ale ISU Vâlcea, Salvamont Vâlcea, Club Offrod X3M Vâlcea şi ISU Hunedoara.

„Scopul exerciţiului a fost de perfecţionare a exercitării managementului unitar al forţelor participante la intervenţie în situaţii de urgenţă generate de accident aviatic în zonă greu accesibilă, cu victime multiple, urmat de incendiu, pentru evacuarea şi salvarea persoanelor, acordarea primului ajutor, protejarea bunurilor, stingerea incendiului şi înlăturarea urmărilor”, au precizat reprezentanţii ISU Vâlcea.

La acest exerciţiu au fost implicate forţe şi tehnică de la Instituţia Prefectului Vâlcea, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, Serviciul de Ambulanţă Judeţean Vâlcea, Serviciul Public Judeţean de Salvamont şi Salvaspeo Vâlcea, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Club Offroad X3M Vâlcea, Crucea Roşie – Filiala Vâlcea, Direcţia Silvică Vâlcea şi comitetul local al localităţii Voineasa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS