5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaVâlcea: Acitivităţi ale poliţiştilor de Ziua Familiei

Vâlcea: Acitivităţi ale poliţiştilor de Ziua Familiei

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenirea Criminalității, alături de asistenții maternali din județul Vâlcea, reprezentanți WORLDVISON, Direcția Generală de Asistență Socială și Pentru Protecția Copilului, Agenția Națională Antidrog și alți actori sociali au organizat la data de 15 mai, în cadrul Bibliotecii județene Antim Ivireanul, un seminar pentru a marca Ziua Internațională a Familiei.
Activitatea a constat în prezentarea principalelor aspecte referitoare la familie, strategii de educație, riscuri la care sunt expuși copiii și strategii de autoprotecție împotriva violenței, a bullyingului, a riscurilor ce derivă din utilizarea internetului și a site-urilor de socializare, a riscurilor consumului de alcool, țigări și substanțe cu efecte psihoactive.
A existat şi o secțiune de dezbatere, în care specialiștii prezenți au încercat să vină în sprijinul asistenților maternali și al copiilor de care aceștia se îngrijesc.
Poliția le recomandă părinților să acorde o atenție deosebită persoanelor din anturajul copiilor și să se asigure că știu în orice moment unde se află cei mici.
Copiii ar trebui de asemenea încurajați să comunice cu părinții fără teamă și să discute cu aceștia sau cu cadrele didactice despre orice problemă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS