Acasă Local Vâlcea Vâlcea: Percheziţii la persoane bănuite de fraude informatice

Vâlcea: Percheziţii la persoane bănuite de fraude informatice

-

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vâlcea, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, au efectuat, joi, 9 percheziții domiciliare la persoane bănuite de fraudă informatică, fals informatic și spălarea banilor.

Descinderile au avut loc în municipiului București, municipiul Drăgășani și în comuna Orlești, din județul Vâlcea,.

Acţiunea a vizat destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în infracțiuni de fraudă informatică, fals informatic și spălarea banilor.

În acest sens, au fost efectuate 9 percheziții domiciliare, fiind emise 10 mandate de aducere.

Din cercetări a reieșit că, în perioada septembrie – noiembrie 2015, în municipiul Drăgăşani şi comunele limitrofe, s-ar fi constituit un grup infracţional organizat iniţiat de un bărbat din localitate, persoană cunoscută de mai mult timp cu preocupări infracţionale în domeniul comiterii fraudelor informatice.
La acest grup ar fi aderat mai multe persoane, al căror rol era de a deschide conturi bancare în Polonia şi România, pe care le-ar fi pus la dispoziţia membrilor grupării, pentru a determina victimele infracţiunilor să vireze sumele de bani în aceste conturi.

Prejudiciul estimat, în această fază a cercetărilor, este de aproximativ 350.000 de euro.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate 5 laptopuri, 3 hard disk-uri, 10 telefoane mobile, 11 cartele SIM, 120 USD și 55 de euro, precum și înscrisuri și documente bancare.

Cei în cauză au fost conduși la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vâlcea, în vederea audierii, fiind reținute două persoane, care ulterior au prezentate, în cursul zilei de astăzi, Tribunalului Vâlcea în vederea dispunerii măsurilor legale.

Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul jandarmilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Azi vă puteţi schimba cursul destinului. Analizați-vă bine opțiunile, luați deciziile care vă fac fericiți și evitați să acționați cu impulsivitate....