2.8 C
Craiova
sâmbătă, 3 decembrie, 2022
Știri de ultima orăLocalVâlceaVâlcea: Sancţiuni aplicate de poliţişti persoanelor care au comercializat ilegal pomi de Crăciun

Vâlcea: Sancţiuni aplicate de poliţişti persoanelor care au comercializat ilegal pomi de Crăciun

Polițiștii Serviciului de Ordine Publică împreună cu cei ai Poliției municipiului Drăgășani au acționat, în data de 14 decembrie, pentru verificarea legalității comercializării meterialului lemnos, în special a pomilor de Crăciun.Totodată, s-a acționat și în zona Brezoi-Voineasa.
Polițiștii au acționat pe raza municipiului Drăgășani, dar și în zona orașului Brezoi și stațiunii Voineasa, aplicând sancțiuni contravenționale de 6.000 de lei.
Astfel, în urma controlului efectuat la un agent economic din Drăgășani, s-a constatat că societatea în cauză comercializa pomi de Crăciun fără a deţine acord SUMAL şi documentele cu regim special aferente.
Societatea a fost sancționată contravențional și au fost conficați 65 de pomi de Crăciun, predați ocolului silvic.
În Mălaia, a fost depistat în trafic un bărbat din municipiul Râmnicu Vâlcea, care transporta cu o autoutilitară, 47 de pomi de Crăciun, specia molid, fără a deține aviz de însoţire a materialelor lemnoase.
Bărbatul a fost sancționat contravențional, iar pomii au fost confiscați și predați reprezentanților ocolului silvic.
La acțiune au participat și specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea și din cadrul Ocolului Silvic Valea Lotrului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS