5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlcea16 percheziții în județul Vâlcea și București într-o cauză privind infracțiuni de corupție

16 percheziții în județul Vâlcea și București într-o cauză privind infracțiuni de corupție

Polițiști ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciile Județene Anticorupție Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Sibiu, Alba, Olt, Dolj, Gorj și Structura Centrală, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, efectuează 16 percheziții domiciliare pe raza judeţului Vâlcea și București, din care 3 la sediile și punctele de lucru ale unor societăți comerciale, iar 13 la locuințe ale unor persoane fizice.
Activitățile procedurale sunt realizate într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor fapte de corupție, dar și infracțiuni prevăzute de legea protecției mediului și de legea apelor.
Simultan cu activitățile de percheziție domiciliară, au loc audieri de persoane la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, iar lucrătorii D.G.A. efectuează verificări la instituții publice din judeţul Vâlcea.

Potrivit unor surse judiciare, este vorba despre suspiciuni de săvârșire a unor fapte de corupție de către administratorul SC SACOMET SA Horezu, societate ce deține în administrare groapa de gunoi de la Măldărești, pentru obținerea autorizațiilor de funcționare de la Mediu și Ape.

„La aceste instituții nu se fac percheziții, doar verificări. Toate perchezițiile sunt la sedii de societăți și domiciliare dat fiind că administratorul deține 10 imobile în Vâlcea și unul in București”, au precizat sursele citate.

Pentru realizarea acestor activități, se beneficiază de sprijinul Inspectoratului Județean de Jandarmi Vâlcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS