21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaRazie de amploare a poliţiei în Râmnicu Vâlcea

Razie de amploare a poliţiei în Râmnicu Vâlcea


Poliția Muncipiului Râmnicu Vâlcea a organizat azi, între orele 11.00 – 14.00, și pus în aplicare un plan de razie, în care au fost desfășurate 10 acțiuni punctuale, la care au participat în sistem integrat 85 de polițiști de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, investigarea criminalității economice, criminaliști și intervenție rapidă.

În doar 3 ore au fost constatate 4 infracțiuni în flagrant delict, au fost aplicate 107 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 21.000 de lei și a fost depistată o persoană față de care era declanșată procedura de dare în urmărire națională pentru activități judiciare.

Acțiunea a avut ca scop creșterea siguranței cetățeanului, prin prevenirea și combaterea faptelor de natură penală și contravențională, acționându-se pe toate liniile de muncă ale poliției, pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea.

Astfel, polițiștii au legitimat 284 de persoane, dintre care 34 au fost conduse la sediul Poliției Municipiului Râmnicu Vâlcea, fiind depistată o persoană față de care era declanșată procedura de dare în urmărire pentru activități judiciare de către statulul german. Totodată, au fost verificate 95 de autovehicule și 18 societăți comerciale.

Au fost constatate 4 infracțiuni în flagrant delict, dintre care 3 infracțiuni de natură economică, privind contrafacerea de marcă, fiind confiscate produse în valoare de 5.300 de lei, respectiv: îmbrăcăminte, încălțăminte și jucării și o infracțiune de natură judiciară, constând în depistarea unui autor de furt.

De asemenea, au fost aplicate 107 sancțiuni contravenționale, în valoare de  peste 21.000 de lei, după cum urmează:

– 84 de sancțiuni contravenționale prevăzute de O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice;
– 7 sancțiuni contravenționale prevăzute de Legea nr. 61/1991, privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordini și liniștii publice;
–  4  la Legea nr. 12/1990, privind  protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite;
– 7 contravenții prevăzute de O.U.G. 97/2005, privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români și
–  1 sancțiune prevăzută de Legea specială nr. 38/2003, privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, față de un conducător auto, care a efectuat transport de persoane în regim taxi. În acest caz s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculului, pentru 6 luni, întrucât nu a deținut autorizație taxi valabilă.
Polițiștii rutieri au retras 6 certificate de înmatriculare pentru defecțiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege și reținut 1 permis de conducere pentru depășirea regimului legal de viteză.
La această razie, cei 85 de polițiști au beneficiat de sprijinul a 20 de jandarmi, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea și a 6 polițiști locali de la  Poliția Locală Râmnicu Vâlcea.
Activitățile continuă și la această oră cu privire la cele 34 de persoane conduse la sediul Poliției Municipiului Râmnicu Vâlcea, în cadrul dosarele penale aflate în cercetare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS