21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaVâlcea: Amenzi de 15.000 de lei aplicate unor societăţi din domeniul turismului

Vâlcea: Amenzi de 15.000 de lei aplicate unor societăţi din domeniul turismului

Polițiștii din cadrul Serviciului de investigare a Criminalității Economice au efectuat, în weekendul trecut, mai multe controale în municipiul Râmnicu Vâlcea, dar și în orașele Călimănești și Horezu, în domeniul turismului, aplicând sancțiuni de 15.000 de lei.
Astfel, potrivit unui comunicat al IPJ Vâlcea, la data de 8 iulie polițiștii au acționat pentru verificarea respectării legislației în domeniul turistic și creșterea gradului de siguranță al cetățenilor, în condițiile în care județul Vâlcea are un potențial turistic ridicat.
Au fost verificați 21 agenti economici de pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea, dar și a orașelor Horezu și Călimănești, fiind aplicate 14 sancțiuni contravenționale, 6 dintre acestea pentru încălcarea prevederilor legii 12/1990 cu privire la protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, iar 7 sancțiuni în baza O.U.G. 237/2001 cu privire la evidența și protecția turiștilor.
De asemenea, a fost aplicată a sancțiune de 3.000 de lei în urma constatării unor nereguli cu privire la modalitatea de folosire a caselor de marcat, totalul sancțiunilor ajungând la 15.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS