16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaVâlcea: Arme şi muniţie confiscate de poliţişti

Vâlcea: Arme şi muniţie confiscate de poliţişti

Polițiștii vâlceni, cu prilejul efectuării unui control la domiciliul unui deținător legal de arme și muniție, din orașul Horezu — Romanii de Sus, au constatat mai multe infracțiuni de nerespectarea regimului materiilor explozive și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.
Potrivit unui comunicat al IPJ Vâlcea, la data de 24 iunie, polițiștii din cadrul Biroului de Arme Explozivi și Substanțe Periculoase au acționat pe linia verificării deținătorilor de arme și scoaterii din circuitul civil a armelor deținute ilegal, pe raza județului Vâlcea, prilej cu care au depistat la domiciliul unui bărbat, de 72 de ani, din Romanii de Sus, 231 elemente de muniție, modificate artizanal, respectiv cartușe de vânătoare, calibrul 12 și bile metalice.
Polițiștii au mai depistat, la domiciliul bărbatului, o cutie metalică ce conținea pulbere pentru confecționarea cartușelor de vânătoare, fără respectarea normelor legale. De asemenea, bărbatul deținea un pistol de autoapărare, în condiții necorespunzătoare de păstrare.
Având în vedere aspectele constatate, polițiștii au ridicat în vederea continuării cercetărilor o amă de vânătoare, calibrul 12, cu alice, 231 elemente de muniție și pulbere de confecționare cartușe de vânătoare.
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și nerespectarea regimului materiilor explozive, fapte prevăzute de Codul Penal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS