25.5 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaVâlcea: Zeci de infracţiuni descoperite şi sute de sancţiuni aplicate de poliţişti, în cadrul unei acţiuni în sistem integrat

Vâlcea: Zeci de infracţiuni descoperite şi sute de sancţiuni aplicate de poliţişti, în cadrul unei acţiuni în sistem integrat

Din dispoziţia conducerii Inspectorului General al Poliţiei Române, în perioada 12 – 14 mai, au fost intensificate acţiunile menite să menţină un climat de ordine şi siguranţă publică, la nivel naţional. În acest context, poliţiştii vâlceni de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, arme explozivi şi substanţe periculoase, intervenţie rapidă şi transporturi, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea au acţionat, în sistem integrat, pe toate liniile, pentru siguranţa şi liniştea cetăţenilor, după cum urmează:
Poliţiştii de ordine publică au desfăşurat acţiuni pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale ce se comit în zona discotecilor, barurilor  şi a altor localuri de alimentaţie publică; pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice şi pe linia verificării modului de executare a serviciului de pază, precum si cu privire la modul de intervenţie şi sesizare în cazul unui eveniment în obiectivele păzite.

Cu acest prilej, poliţiştii de ordine publică au constatat 17 infracţiuni şi au aplicat 145 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 96.115 de lei, dintre care 65 pentru fapte de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice; 9 pentru comerţ ilicit; 4 privind paza obiectivelor; 3 la privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice şi 15 sancţiuni la alte acte normative.

O societate comercială, ce are ca obiect de activitate prelucrarea şi transportul de material lemnos, a fost amendată drastic de poliţişti. Oamenii legii din cadrul Serviciului de Ordine Publică au desfăşurat acţiuni pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice pe raza judeţului, cu sprijinul specialiştilor din cadrul Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea, iar la data de 12 mai a.c., au verificat o societate comercială cu punct de lucru în municipiul Râmnicu Vâlcea, ce are ca obiect de activitate prelucrare şi transport de material lemnos.
Cu acest prilej, au fost constatate încălcări privind evidenţierea, depozitarea şi provenienţa materialului lemnos, motiv pentru care poliţiştii au sancţionat contravenţional agentul economic, cu amendă în cuantum de 5.000 de lei şi au dispus confiscarea valorică a 147,56 metri cubi de cherestea, din răşinoase, estimată la 80.000 de lei.
De asemenea, în timpul acţiunilor de amploare, poliţiştii rutieri au aplicat 529 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 100.000 de lei, participanţilor la trafic care nu au respectat normele rutiere, dintre care, 105 pentru încălcarea regimului legal de viteză. Au fost reţinute 50 de permise de conducere, 8 pentru alcool, 21 pentru viteză, 8 pentru comiterea de infracţiuni şi 13 pentru alte abateri. De asemenea au fost retrase 11 certificate de înmatriculare pentru defecţiuni tehnice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS