10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaVâlcea: Transportul în comun, afectat după ce unei firme i-a fost suspendată licenţa

Vâlcea: Transportul în comun, afectat după ce unei firme i-a fost suspendată licenţa

Transportul în comun din judeţul Vâlcea este afectat, după ce firmei Matdan i-a fost suspendată licenţa pentru 30 de zile, informează voceavalcii.ro. Aceeaşi situaţie este şi în judeţele Argeş şi Olt, unde Matdan efectua curse. Practic, cu câteva zile înainte de începerea anului şcolar, navetiştii rămân cu abonamentele plătite şi cu ochii în soare, scrie sursa citată.

Firma Matdan a fost descoperită cu nereguli de Inspectoratul de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier (ISCTR) pe o cursă interjudeţeană Vâlcea – Olt, primind o amendă şi o sancţiune care presupune suspendarea licenţei pe firmă pentru 30 de zile. ISCTR nu anunţă nicio instituţie din judeţul Vâlcea despre situaţia creată, Consiliul Judeţean Vâlcea şi Instituţia prefectului aflând de la transportator despre situaţia creată.

În cazul în care ministerul Transportului nu emite o ordonanţă sau ceva de acest gen, cum a mai hotărât şi în alte cazuri că provizoriu până se soluţionează în instanţă (Matdan a contestat în instanţă) ca Matdan să efectueze transportul în continuare sau o altă firmă, transportul în comun din judeţ (20 de trasee din Vâlcea, printre care şi cel mai aglomerat Râmnicu Vâlcea – Drăgăşani) este în pericol. Deocamdată, nu există o firmă de transport capabilă să acopere aceste rute.

Consiliul judeţean Vâlcea a înştiinţat ISCTR la Bucureşti, Ministerul Transportului, inclusiv pe vicepremierului Dâncu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS